İSTANBUL Gelişim Üniversitesi, üniversite adayı öğrenciler için 9–13 Temmuz tarihleri arasında Lise Yaz Akademisi düzenledi. Akademinin bu yılki konuğu Erdem Hastaneleri Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Külünk oldu.

Öğrencilerin hayallerine ve kişiliklerine uygun meslek seçimi yaptırmak için öncesinde bir üniversite deneyimi yaşatmayı amaç edinen akademinin sektör konuğu, Erdem Hastaneleri Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Külünk oldu. Külünk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle sağlık alanındaki politikaları değerlendirdi ve "2023'e kadar sağlık hizmetini dünyaya pazarlayacak bir konuma geleceğiz" dedi.

Öğrencilerin geleceklerini belirleyecek meslek seçimlerinde sağlık sektörü hakkında aday öğrencileri bilgilendiren Külünk, “Türkiye’de sağlık sektörü sürekli büyüyen bir ivmeye sahip. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber, hızlı yatırımların yapılabileceğini ve hızlı istihdam politikalarının uygulanabileceğini düşünüyorum. 2023’e kadar sağlık hizmetini dünyaya pazarlayacak bir konuma geleceğiz” dedi.

“ÜLKEMİZİN GENÇ, ÇALIŞKAN, AZİMLİ VE ÜRETEN BİREYLERE İHTİYACI VAR”

Hangi bölümden olursa olsun, tüm mezunların iş hayatına atıldıklarında azimli olması gerektiğine vurgu yapan Külünk, “Bu özelliklerle rakiplerinizin önüne daha çabuk geçebilir ve kendinizi kabul ettirebilirsiniz. Sektörün ve ülkemizin genç, çalışkan, azimli ve üreten bireylere ihtiyacı var” dedi.

“ÖĞRENCİLERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Aday öğrencilerle bir araya geldikten sonra İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Başkanı Abdulkadir Gayretli ile görüşen Erdem Hastaneleri Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Külünk, üniversitenin Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin istihdamı konusunda görüştü.

Erdem Hastaneleri olarak İGÜ öğrencilerine her türlü desteği vermeye çalışacaklarını belirten Külünk, “İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin öğrencileri sağlık sektöründe çok iyi yerlere gelebilecek potansiyele sahip, nitelikli olarak mezun oluyor. Bu da onlar için sektörde ciddi bir avantaj” dedi.

Üniversite olarak mekan ve insan kaynağı konularında yeni ve büyük atılımlar gerçekleştirdiklerine vurgu yapan İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, “3 fakülte, 4 yüksekokul, 3 enstitü ve 2 meslek yüksekokulu ile toplamda 71 lisans, 95 önlisans ve 31 lisansüstü eğitimi veriyoruz. Toplamda bugüne kadar 21.333 öğrencimizi mezun verdik. Türkiye’nin ve mezunlarımızın gurur duyabileceği, marka değeri yüksek bir dünya üniversitesi yaratmak için çalışıyoruz” dedi.

(FOTOĞRAF)