Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, imam hatip liseleri açılmasını eleştirenlere, “Türkiye’deki imam hatip lisesine giden öğrenci sayısının oranı yüzde 12, meslek liselerine giden öğrenci sayısı yüzde 43. Hiç böyle ‘Ülkeyi imam hatiple doldurdunuz’ denir mi? Biz vatandaşımız ne diyorsa onu yapıyoruz” yanıtını verdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Manisa’daki programlarının ardından Kula ilçesine geçti. Bakan Yılmaz, hayırsever iş adamı Hüseyin Akhan tarafından yaptırılan Kula Halit Tokul Anadolu İmam Hatip Lisesi uygulama cami temel atma törenine katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Bakan Yılmaz, caminin temeli atılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Camiler sadece ibadet yeri değildir, aynı zamanda bir kültür merkezi, sohbet halkalarının oluştuğu, ilin sorunlarını tartışabildiğin bir yer. Aynı zamanda kimileri düğünlerini de yapar. Ayrıca 15 Temmuz göstermiştir ki milleti birlik ve beraberliğe çağrılabileceği yerlerdir. Bu bayrak dalgalandığı sürece biz topraklarda hür yaşayacağız. Hür olmanın şartı bayrak inmeyecek, ezan dinmeyecek” diye konuştu.

İMAM HATİP ELEŞTİRİLERİ

İmam Hatip liseleri yapılmasını eleştirileren güruha tepki gösteren Bakan İsmet Yılmaz, “Nasıl ki fen liselerine laboratuvar, meslek liselerine atölye gerekiyorsa, imam hatip lisesine de cami gerekli. ‘Ülkenin her tarafını imam hatiple doldurdunuz’ diyorlar. Türkiye’deki imam hatip lisesine giden öğrenci sayısının oranı yüzde 12, meslek liselerine giden öğrenci sayısı yüzde 43. Meslek liseleri daha fazla. Hiç böyle imam hatiple doldurdunuz denir mi? Biz vatandaşımız ne diyorsa onu yapıyoruz. Vatandaş istemezse okul yaparsın ama öğrenci göndermeden o okul boş kalmaz mı? Biz bunu yapar mıyız? Millet ne istiyorsa onu biz yapmakla mükellefiz. Niye eleştiriyorlar; milletin dediği yerine gelmesin diye. Önleyici propaganda. Hayır, biz vatandaş ne derse onu yapacağız. Bu devletin sahibi vatandaş, bu toprağın sahibi vatandaş” dedi.

Türkiye’nin bugününün dünden çok daha iyi olduğunu dile getiren Yılmaz, internet bağlantısı yapılmayan hiçbir okul olmadığını, Fatih Projesi’ni de tamamlayarak, daha hızlı mesafe alınacağını kaydetti.

ŞUBAT AYINDA ÖĞRETMEN ATAMA İLANI

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını makul seviyeye getirdiklerini vurgulayan Bakan İsmet Yılmaz, “28 öğrenciye 1 öğretmen düşüyordu; şimdi 17 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor. 584 bin öğretmene atama gerçekleşti. Şubat ayında yine ilana çıkıyoruz, önümüzdeki yıl 20 bin daha öğretmen ataması daha yapacağız” dedi.

Programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Kula Kaymakam Osman Güven, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, hayırsever iş adamı Hüseyin Akhan ve öğrenciler katıldı.

(Mihrap Düzöz - Aykut Yeniçağ - Sinan Yeniçeri/İHA)