Tuzla Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde "Özgür Kudüs" yazarak hazırladıkları koreografi ile Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması kararına tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin skandal açıklamaya bir tepki de Tuzla Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden geldi. 2 gün süren etkinliklerde tüm sınıflarda Kudüs, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için Fetih Suresi okunarak, Kudüs için dualar edildi. Okul Öğrenci Meclisinin hazırladığı programda Kudüs için şiirler de okundu. Tüm okula hazırladıkları bildiriyi okuyan öğrenciler, okul bahçesinde oluşturdukları figür ile "Özgür Kudüs" yazarak tepkilerini dile getirdi.

Okul Müdürü Musa Kurt, “Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin aldığı karar tüm dünyada olduğu gibi okulumuzda da tepkilere sebep oldu. Öğrencilerimiz bu karara olan tepkilerini okudukları bildiri ve yazdıkları ‘Özgür Kudüs’ koreografisi oluşturarak okulumuz bahçesinde tüm Türkiye’ye duyurmuş oldu. Gerçekten böyle bir kararın alınmasına biz de çok üzgünüz. Öğrencilerimiz de bu üzüntülerini böyle bir faaliyet yaparak duyurmuş oldular. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Amerika’nın bu kararını tekrar buradan protesto ediyoruz. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz. İnşallah bu kararlarından en kısa zamanda dönerler. Kudüs yine Filistin’in başkenti olarak kalmaya devam eder. Alınan bu yanlış karar Ümmeti Muhammed’in birlik ve beraberliğine vesile olur" diye konuştu.

(Hakan Öztürk/İHA)