KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara bölgedeki 11 ilden gelen üniversite çağına gelmiş lise öğrencileri katılırken, fuarın amacının üniversiteye girecek olan öğrencilerin meslek seçimine rehber olmak olduğu belirtildi.
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın ziyaret ettiği fuarda öğrenciler yıl içinde yaptıkları çalışmaları yaptıkları farklı maketlerle sergilerken, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, fuarı 5 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.
Bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri fuarın lise öğrencilerine rehberlik olacağını kaydeden Öksüz, “Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak bu yıl 4.'sünü gerçekleştirdiğimiz meslek tanıtım fuarına gösterilen ilgi bizleri memnun etti. Üniversiteye girecek olan öğrenciler, meslek seçimlerinde ve gelecek kariyer planlamalarında onlara rehber olacağı düşüncesiyle bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Üniversitemizin 17 fakültesi, 4 yüksek okulu, 12 meslek Yüksek Okulu stant açarak geleceğin üniversitelilerine fakülte ve yüksek okullarda ne tür eğitim verileceği mesleklerinin genel hatlarının neler olacağı yönünde araştırma görevlilerinin uygulamalarıyla öğrencilere yansıtılıyor. Zihinlerinde yeni fikirler oluşmasına ve yeni heyecanların doğmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesinde Artvin, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Amasya, Tokat, Samsun, Ordu, Giresun’dan gelen liselilerimiz var. Onları üniversitemizde ağırlayarak , üniversitemizin bilimsel potansiyelini kendilerine yansıtmaya çalıştık. Yaklaşık 5 bin öğrencinin stantları ziyaret etmesini bekliyoruz. Gelecek onlarındır. Biz sadece onlara rehberlik ve aracılık ediyoruz” diye konuştu.