Mardin’de “Geleceğin Yazarları Projesi” kapsamında hikaye kitabı yazan 26 öğrenci için imza günü etkinliği düzenlendi. Kitapların bağışlarından elde edilecek olan gelirlerle öğrenciler kültür gezisine götürülecek.
Mardin’de Kabala Kayacan İlk ve Ortaokulu öğrencileri “Geleceğin Yazarları Projesi” kapsamında yazdıkları kitaplarını imzalayarak bağış topladı. 26 öğrencinin yazdığı kitapların bağışlarından elde edilecek olan gelirlerle öğrenciler Konya, Mersin, Gaziantep’e düzenlenecek olan geziyle ödüllendirilecek. Okul bahçesinde düzenlenen imza gününde gazetecilere açıklamada bulunan Geleceğin Yazarları Projesi Koordinatörü İrfan Altın, çocukların okuma yazma sıkıntısını aşabilmeleri için böyle bir proje başlattıklarını söyledi. Etkinliğin 3. ve 8. sınıf öğrencileri arasında yapıldığını aktaran Altın, okul öğretmenleri olarak çocukların okuma-yazma sıkıntısı aşmaları için bu projeyi başlattıklarını belirtti. Altın, "Okuma ve yazma sorunlarına çözüm geliştirmeliyiz diye karar aldık ve okulumuzda böyle bir proje yapmaya karar verdik. Bu projeyle ilk başta çocuklarımıza nasıl kitap yazabilirler diye teknik bilgilerin ardından yerel bir yazarımızla buluşturduk. Daha sonra Türkçe, İngilizce ve sınıf öğretmenleri dahilinde 3. ve 8. sınıf arasında ki çocuklar hikaye yazdılar. Bu hikayeleri Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle matbaada bastırdık. Bugün de çocuklar kendi yazdıkları kitapların imza günü kampanyasını düzenledik. Her bir öğrencinin 54 kitabı basıldı. 26 öğrencinin kitabı basıldı. Daha fazla öğrencimiz kitap yazmıştı ancak biz bunları iki aşamada eleme usulüyle değerlendirmeye aldık. Yazar inceleme komisyonu ile öğrencilerin kitaplarını eledik. Alıntı olup olmamasına özen göstermeye çalıştık. Bunun bağışında çocuklarımızı Konya, Mersin, Antep kültür gezisine götüreceğiz. Eksik kalan miktardı bu bağışlarla tamamlayacağız ve geziyle ödüllendirmiş olacağız. Çocuklar başlarından geçen ve kendi hikayelerini yazmışlar" dedi.
Okul Müdürü Mehmet Aksoy ise öğrencilerin gösterdiği başarıdan dolayı tebrik etti.
Yalan söylememek üzere “Mehtap’ın Yalanı” isimli bir hikaye yazdığını Kabala Kayacan İlkokulu 5/C sınıfı öğrencisi Aslı Kaya, çok mutlu olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından öğrenciler etkinliğe katılanlara kendi yazdıkları kitapları imzalatarak bağış topladı.