Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu, LYS-2 ve LYS-5 ile devam ediyor.
Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu, devam ediyor. 18-19 Haziran’da yapılan LYS-1 ve LYS-4’ün ardından adaylar bugün LYS-2 ve LYS-5 ile bu maratona devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsünde sınava girecek olan öğrenciler sabahın erken saatlerinde yakınlarıyla bitlikte okula geldi. Arama noktalarından geçen adaylar saat 10.00’da başlayacak olan sınav için salonlara alındı. Tek oturumda uygulanacak sınav 135 dakika sürerken, adaylar öğleden sonra ise yabacı dil sınavı LYS-5, için ter dökecek. Adaylar sınav salonlarına alınırken yakınlarının ise heyecanlı bekleyişi sürüyor. Bazı veliler dua ederken bazıları da Kuran-ı Kerim okuyarak çocukları için başarı diledi.
Kızı sınava giren bir baba, “Hazırlandı. Kendine göre bir şeyler yapmaya çalışıyor. Pek bir şey diyemeyeceğiz. Matematik sınavı zor geçti. Hedefler değişti” dedi.
Sınava giren bir aday heyecanlı olduğunu belirterek, “Ailemle geldim. Bekleyecekler beni. Allah onların da yardımcısı olsun” diye konuştu.
Diş hekimi olmak istediğini kaydeden bir başka aday ise, “Heyecan var. Emek verdik meyvesini alacağız. Çalıştım, iyi çalıştım. Diş hekimliği düşünüyorum” şeklinde konuştu.