Proje Kapsamında Okul Müdürü Mine Hacıömeroğlu, öğretmenler, öğrenciler ve Hayrat Mahallesi Muhtarı Mustafa Ekşi ile birlikte okulun bulunduğu mahallede yaşlı ve bakıma muhtaç olan Duriye teyzeyi ziyaret ettiler.

Bu projenin kendileri için ayrı bir tecrübe olduğunu belirten öğrenciler: “Duriye teyzenin evine girdiğimiz zaman bir sıcaklık oldu içimizde. Bu sıcaklığın nedeni de bize olan sıcak ve samimi bakışlarıydı.

Ziyaretimizden memnun ve mutlu olduğu gözlerinden belliydi. Biz de aynı samimiyetle elini öptük, sarıldık, muhabbet ettik.

Gözümüze duvardaki fotoğraf karesi çarptı. Meğer fotoğraftakiler annesi ve babasıymış. Bir an hüzünlenir gibi oldu. Fakat o kadar enerjik ve eğlenceli bir insandı ki hemen konuyu değiştirip şakaya vurdu. Belki de hala genç ve güzel olmasının sebebi etrafına mutluluk saçmasıydı.”

Projeye katılan diğer bir öğrenci ise: “ Duriye Teyzenin tansiyonunu ölçtük, kullandığı ilaçları kontrol ettik. Mahallenin muhtarı bize Duriye Teyze ile ilgili birkaç bilgi paylaştı. Duriye Teyze gençken yemek yapar mahallenin çocuklarını eve çağırıp bir güzel doyururmuş. Böyle anaç insanlara hasret kalmıştık. “

Ziyaretlerin kendilerine çok şey kattığını belirten öğrenciler: “Bu ziyaret biz gençler için anlamlı oldu. Kültürümüzün ve geleneklerimizin önemli bir parçası olan yaşlı ziyaretinin önemini bir kez daha anladık. Meslek liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi kapsamında gerçekleşen bu ziyaret için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”