Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 95. kuruluş yıldönümünü Malatya Final Okullarında birbirinden güzel etkinlikler eşliğinde coşkuyla dolu dolu kutlandı.
İbrahim Taşel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlköğretim Müdürü Mehtap İnce’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından anaokulu öğrencileri uzun süre hafızalarda yer edecek Türkiye’m Rondu, Latin Dans Show ve Şirinler Rondu ile sahnede yerlerini aldılar. Minikler gösterdikleri performans ile seyircilerden tam not alırken Çocuk Bayramı’nın tadını çıkarttılar.
Jimnastik ve step gösterileri ile öğrenciler sportif yeteneklerini bu anlamlı günde sergilediler. Güzelliklere güzellik katılan bu günde 1.sınıf öğrencileri Çingene Dans Show’u salonda keyifli dakikalar yaşattı. 1.sınıflardan oluşan Mehteran Takımı yaptığı gösteri ile beğeni toplarken nostalji turu olan Üsküdar Çalışması da ilgiyle izlendi. Öğrencilerin doyasıya eğlenip bayramın mutluluğunu yaşadılar. Ritm yeteneklerini darbuka eşliğinde sergileyen öğrencilerin ardından pandomim gösterisi ve Çayda Çıra Oyun Ekibi izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı.
Okuldaki bu güzel etkinliklerden sonra Malatya Park AVM‘de öğrenciler yeteneklerini coşkulu kalabalık karşısında sergilediler. Ayrıca Malatya Park AVM sinema önünde kurulan sergi ve etkinlik alanı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.