Nişantaşı Üniversitesi Kişisel Gelişim Uzmanı Ayhan Acar, üniversitenin Ankara’daki rehber öğretmenlerle buluşmasında, bu yıl Nişantaşı Üniversitesi’nin kız öğrencilere yüzde 5 ekstra burs imkanı sağladığını açıkladı.
Nişantaşı Üniversitesi’nin Ankara’da bulunan rehber öğretmenler buluşması Hotel Best’de gerçekleştirildi. Buluşmaya rehber öğretmenlerin yanı sıra Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu üyesi Burak Kılanç, Nişantaşı Üniversitesi Etkinlik ve Projeler Direktörü Dilek Gürbüz ve Nişantaşı Üniversitesi Kişisel Gelişim Uzmanı Ayhan Acar katıldı. Buluşmada rehber öğretmenlere öğrencilerin tercih süreçlerindeki kritik öneme sahip noktalar hakkında bilgiler verildi.
Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu üyesi Burak Kılanç, buluşma hakkında yaptığı açıklamada, “Nişantaşı Üniversitesi olarak rehber öğretmenlerimizin tercih sürecinde gençleri bilinçli şekilde yönlendirebilmelerine yönelik güncel bilgileri onlara vermeyi bir ilke edindik. Bu çerçevede İstanbul’da çok etkin bazı programlarımız oluyor. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversite tercih merkezi platformunda rehber öğretmenlerimizle buluşuyoruz. Ankara da çok önemli. Başkentimize bugün buradaki rehber öğretmenlerimizi bilgilendirmek için geldik. Kendilerini yükseköğretime geçiş sistemiyle ilgili bilgilendireceğiz, hem de yeni kurulan bir vakıf üniversitesi olan daha 4 yaşında olan Nişantaşı Üniversitesi hakkında bilgi vereceğiz. Onların sorularını yanıtlamaya çalışacağız. Gelecekte kariyerlerinde başarı olacak gençlerin bugünden düzgün yönlendirilmesi ile ilgili ilk adımları atmış olacağız” dedi.
Nişantaşı Üniversitesi Etkinlik ve Projeler Direktörü Dilek Gürbüz, İstanbul’da eğitim-öğretime devam eden bir üniversite olmakla beraber, yurt çapında tüm öğrencilerin doğru tercih yapmasını amaç edindiklerini belirterek, “Bize öğrenci yollayan öğretmenlerimizin öğrencileri için bu yıl Nişantaşı Üniversitesi, bu yıl neler yapıyor? Biz neler vaat ediyoruz? Öğrencilerimiz nelerle karşılaşacaklar? Doğru meslek seçmenin önemi gibi konularda karşılıklı fikir alışverişi yapmak üzere Türkiye’nin muhtelif yerlerinde yaptığımız gibi Ankara’da da rehber öğretmen buluşmaları yapmaya karar verdik. Biz her bir rehber öğretmeni bir eğitim neferi olarak görüyoruz. Çocuklara doğru tercih yapacakları önerilerin onların hayatını belirleyecek çok önemli bilgiler olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de tercih yaparken Nişantaşı Üniversitesi’nin bölümleri, fakülteleri, tercih etmeleri halinde iş ve kariyer olanakları süreç içerisinde üniversitenin onlara sağlayacakları tüm olanakları anlatabilmeleri için insanların tanıdıkları insanları ve gördükleri mekanları anlatabilmeleri çok daha kolaydır” diye konuştu.
Nişantaşı Üniversitesi Kişisel Gelişim Uzmanı Ayhan Acar, buluşmayı yaklaşan LYS maratonu öncesinde rehber öğretmenleri bilgilendirmek amacıyla yaptıklarını kaydederek, “Uzun bir maratonun ardından yaklaşan LYS sınavı öncesi son virajı dönerken Ankara’da rehber hocalarımızla bir aradayız. Kendileriyle üniversitemiz hakkında onun dışında yaklaşan LYS maratonu öncesi öğrencilerin hedef ve hedef belirleme noktasındaki eksiklikleri konusunda bir bilgi paylaşımı içerisinde bulunacağız” ifadelerini kullandı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ’NDEN KIZ ÖĞRENCİLERE EKSTRA YÜZDE 5 BURS İMKANI
Bu yıl Nişantaşı Üniversitesi’ni kulvarda farklı kılan konuların neler olduğunu rehber öğretmenlere anlatacaklarını ifade eden Acar, “Bunlardan en önemlisi bu yıl biz üniversite olarak kız öğrencilerimize ekstra burs imkanından faydalandırıyoruz. Bütün kız öğrenciler bu yıl yüzde 5 burs imkanından faydalanıyor oluyor. Ayrıca 24 Haziran’a kadar üniversitemizin www.burskolay.com adlı sitesine giren öğrenciler yüzde 75 burs imkanından faydalanıyorlar” dedi.