Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından düzenlenen “Temel İlk Okuma-Yazma Kursu”nu tamamlayan Eskişehir’deki Suriyeli ve Iraklı mültecilere sertifikaları verildi.
Kurs, ESOGÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinatörlüğünde bir sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlendi ve gönüllü ESOGÜ öğretim elemanı ve öğrencileri tarafından yürütüldü. ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, 30 kadın ve 30 erkek kursiyere sertifikalarının verildiği törenin açılışında Proje Koordinatörü ESOGÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Figen Çalışkan bir konuşma yaptı. Çalışkan, geçen yıl Turuncu Etkinlikler kampanyasına destek vermek üzere şehrimize gelen mülteci kadınlarla birlikte “Kadına karşı şiddete hayır!” ve “Savaşa hayır!” dediklerini, bu yıl ise Eskişehir’de yaşayan mülteci kızkardeşlerinin okuma-yazma sertifika töreninde bir araya geldiklerini söyledi. Doç. Dr. Figen Çalışkan konuşmasını Doç. Dr. Hüseyin Anılan ve Doç. Dr. Şengül Anagün başta olmak üzere kursun düzenlenmesine emeği geçen herkese, kurs katılımcılarına ve kendilerini yüreklendiren başta Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen olmak üzere tüm ESOGÜ yöneticilerine teşekkür ederek tamamladı.
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, ülkeler ve milletlerin bazen kara günler yaşayabileceklerini belirtti ve Türkiye olarak kardeşimiz, akrabamız ve dostlarımıza kara günlerinde mümkün olduğunca el uzatmaya çalıştığımızı ifade etti. ESOGÜ’nün de bu doğrultuda üzerine düşeni yapmaya çalıştığını dile getiren Prof. Dr. Hasan Gönen, bundan sonra da kardeşlerine ellerini uzatmaya devam edeceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından kursiyerlerle kursun düzenlenmesine emeği geçen öğretim elemanı ve öğrencilere sertifikaları Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Birdane tarafından verildi.