Rize Merkez Mehmet Akif Ersoy ortaokulu ilk yarının son gününde öğrencilerine karne sürprizi yaptı. Karne töreni düzenleyen yönetimi hem Türkiye hem il genelinde hem de okulda yapılan sınav ve etkinliklerde dereceye giren öğrencilerinin ödüllerini ve karneleri vermek için düzenlediği törene okulun eski mezunlarından Karadeniz müziğinin sevilen ismi Ayhan Alptekin’i öğrencilerle buluştu. Öğrenciler Ayhan Alptekin’in türküleri ile doyasıya eğlendi.

Okul Müdürü Kadem Bakırcı törene katılan ünlü sanatçıya teşekkür ederken ona okul yıllarında nasıl bir öğrenci olduğunu ve müziğe nasıl başladığını sordu. Çok sümüklü bir öğrenciydim diyen Alptekin: “Öncelikle size beni bu günde buraya davet ettiğiniz için teşeküür ediyorum. Ben ozamanlar çok sümüklü içime kapanık, ama müziği çok seven bir öğrenciydim. İlkokulda Sevinç Terzi hocam bana bir mandolin hediye etti bu müziğe olan tutkumu daha da arttırdı. Ortaokul yıllarımda etkinlikler yapardık.” Dedi.

Programın sonunda ünlü sanatçıya bir sürpriz yapan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Kadem Bakırcı, sanatçının diplomasını kendisine verdi. Hediye karşısında duygulanan ve diplomada yer alan vesikalık fotoğrafla ilgili anısını anlatan Alptekin: “Fotoğraftaki ceket abim Engin Alptekin’in, gömlek Ali Yaşar Alptekin’e kravat ise babama ait” diyerek öğrencilere o zaman ki şartların zorluğundan bahsetti.

Törenin sonunda dereceye giren öğrencilere karne, belge ve hediyeleri verildi.