Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rize Merkez İmam Hatip Ortaokulun da, Eğitim ve öğretimin yanı sıra 4.sınıftan mezun olacak olan kız ve erkek öğrenciler için, Hafızlık Okulu kayıtlarına devam ediyor. 25 Nisan’da başlayan başvuru kayıtları, 18 Mayıs 2018 tarihinde tamamlanmış olacak.

Akademik başarıyla birlikte, Rize Merkez İmam Hatip Ortaokulu olarak, Rize merkezinde tek olan hafızlık eğitiminin, hafızlık kabul yazılı sınavları 27 Mayıs 2018 Pazar günü saat 10’da, Paşakuyu mahallesinde ki, eski Mehmet Akif Ersoy binasında, bugünkü okul ismiyle bilinen Merkez İmam Hatip ortaokulunda yapılacaktır.

Rize Merkez İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zeki KUVEL “Örgün eğitimle birlikte, hafızlık eğitimi projesi okulumuzun öğrencilerinin okul eğitimi ile birlikte hafızlık yapabilmelerine imkan sağlamaktadır. Akademik başarıyı düşürmeden ve sene kaybı olmadan hafızlık eğitimini tamamlama projesidir. Hafızlık eğitimine katılan öğrencilerimiz, öğlene kadar okulumuzun temel dersleri eğitimi görüp, öğlenden sonra bağlantılı olarak ilgili kuran kursuna giderek hafızlık hazırlık kısmının eğitimini almaktadırlar.” dedi.

Rize Merkez İmam Hatip Ortaokulu, Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim KARAALİ, “ Örgün eğitimle birlikte, Rize Merkez İmam Hatip Ortaokulu kız öğrencilerimiz, Hafızlık okulu projesi kapsamında Mataracı kız Kuran kursunda eğitim almaktadırlar. Aynı okulumuzun erkek öğrencileri de bu proje kapsamında, Rize Müftülüğü Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Erkek Kuran Kursunda eğitim almaktadırlar. İl Müftülüğümüz ve Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzün ortak çalışmasıyla yürütülen projede öğrencilerimizin iki yıl (5. ve 6. sınıf) içinde tamamlamayı hedeflemektedir. Hazırlanan programda okul dersleri ve hafızlık dersleri birlikte yürütülmektedir. Bu zaman dilimi içinde sosyal, kültürel, sportif, gezi ve bunlara benzer faaliyet ve aktivitelerde yapılmaktır. “şeklinde konuştu.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI