RİZE Sosyal Bilimler Lisesi'nden geçen yıl mezun olan  52 öğrenci, ülkenin en saygın üniversitelerini kazandı. Yüzde yüz yerleştirme oranı yakalayan okul Rize’nin eğitimde gururu oldu.

Türkiye´nin en başarılı Sosyal Bilimler Liseleri arasına gösterilen merkeze bağlı Pazarköy Köyü’ndeki Rize Sosyal Bilimler Lisesi, öğrencilerini Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında üstün nitelikli bilim adamları olarak yetiştirilmesine kaynak olmayı hedefliyor. Hazırlık sınıfı ile 5 yıl eğitim veren lisede ilk yıl İngilizce ve Almanca ağırlıklı eğitimi veriliyor. Okulda 3 idareci, 24 öğretmen ile 16 derslikte 241’i kız, 113’ü erkek olmak üzere toplam 354 öğrenciye eğitim veriliyor.

Okul Müdürü Zekeriya Özdemir, tarih ve edebiyat ile yabancı dil ağırlıklı eğitim veren Rize Sosyal Bilimler Lisesi’nin geçen yıl verdiği 52 mezun öğrencinin tamamının ülkenin en saygın üniversitelerini kazandığını belirterek, bu üniversiteler arasında Ankara ve İstanbul Üniversiteleri’nin Hukuk Fakülteleri'nin yer aldığını söyledi. Özdemir, ”Hedefimiz öğrencilerimizin edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında üstün nitelikli bilim adamları olarak yetiştirmesine katkı sunmaktır” dedi.