TÜRKİYE'nin en kalabalık ve genç nüfusunun fazla olduğu illerin başında yer alan Şanlıurfa'da 2017- 2018 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde 60 bini Suriyeli 674 bin öğrenci karne aldı.
Şanlıurfa’da yarıyıl tatili dolayısıyla Karaköprü Borsa İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ortaokulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene; Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, öğrenci ve velileri katıldı.
Şanlıurfa'da 614 bin Türk ve 60 bin Suriyeli öğrencinin yarıyıl dolayısıyla karne aldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, şöyle dedi:
"Bugün Şanlıurfa'daki öğrencilerimizle birlikte karne heyecanını yaşıyoruz. Karnelerde yer alan notlar yalnız öğrencilerin durumunu değil, genel olarak hepimizin eğitimdeki çabalarını gösterir. Bu sebeple düşük notlardan sadece öğrencilerimizi sorumlu tutmak, çözüme ulaşmak yerine sorunun devamına yol açar. Kaldı ki karnelerdeki rakamsal ifadeler öğrencinin akademik başarısı hakkında bilgi verebilir belki ama bütüncül olarak öğrencinin başarısı ya da başarısızlığı anlamına gelmez. Çocuklarımızın sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerinin karnelere sığmayacak kadar zenginliğe sahip olduğunu unutmamalıyız. Yarıyıl tatilinde öğrencilerimiz dinlenip ikinci dönem daha verimli bir dönem geçirmelerini temenni ediyorum."
Birinci dönem sezonunda karnelerini alan öğrenciler, yaklaşık 15 günlük tatili için okullarına veda etti.
FOTOĞRAFLI