Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik 2.dönem ortak sınavları yarın ve Perşembe günü yapılacak.
TEOG Sistemi kapsamında ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin ilk dönemde 26-27 Kasım tarihlerinde ter döktüğü ortak sınavların ikincisi yarın ve Perşembe günü gerçekleştirilecek. İkinci dönem ortak sınavlarının birinci oturumu 09.00’da Türkçe ile başlayacak. Öğrenciler ardından saat 10.10’da Matematik, saat 11.20’de ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nden yazılı sınav olacak.
Perşembe günü gerçekleşecek ikinci oturumda ise saat 09.00’da Fen ve Teknoloji, 10.10’da T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, 11.20’de ise Yabancı Dil yazılıları yapılacak. Yazılılarda 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40’ar dakika süre verilecek.
Ortak sınavların yapılacağı günlerde, sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören diğer okullardaki öğrenciler ders yapmayacak. İki günlük TEOG sınavının ardından gelen 1 Mayıs’ın resmi tatil olması ve haftasonuyla birleşmesi nedeniyle öğrenciler bu hafta 5 gün tatil yapacak.