Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 27-28 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan TEOG sınavlarının herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlandığını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı, 27-28 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan TEOG sınavına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılan merkezi ortak sınavları, herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanmıştır. Sınavlar iki oturum halinde yurt içinde 970, yurt dışında ise 15 sınav merkezinde gerçekleştirilmiştir. Sınavın birinci gününde, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi; ikinci gününde ise fen ve teknoloji, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersi sınavları uygulanmıştır" denildi.
Merkezi ortak sınavların soru ve videolu çözümlü cevaplarının bugün saat 14.00 itibarıyla öğretmenlerin anlatımıyla, eba.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacağı kaydedilerek," Aynı zamanda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün odsgm.meb.gov.tr adresinden de sınav kitapçıklarına ulaşılabilecektir. Herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenciler, mazeretlerini okul müdürlüklerine belgelendirdikleri takdirde, 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak mazeret sınavına alınacaktır. Okul müdürlükleri mazeret sınavına girecek öğrencilerin bilgilerini sınavdan sonra beş takvim günü içerisinde e-Okul sistemine işleyecektir. Sınava giren bütün öğrencilerimize başarılar diler, velilerimize, emeği geçen yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” ifadesi kullanıldı.