Seyşeller Yatırım Girişimcilik ve İnovasyon Bakanlığı Müsteşarı Josephine Claude Marise Berlouis, başta balıkçılık olmak üzere pek çok sektörde İzmirli iş adamları ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.
84. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’na katılmak üzere İzmir’e gelen Seyşeller Yatırım Girişimcilik ve İnovasyon Bakanlığı Müsteşarı Josephine Claude Marise Berlouis ve Seyşeller Küçük Ölçekli İşletmeler Geliştirme Ajansı Başkanı Penny Belmont, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. Ülkesi hakkında bilgi veren Berlouis, 115 ada üzerinde kurulu Seyşellerin, Türkiye ile ticari ilişkilerini geliştirmek istediklerini söyledi. Türkiye ile balıkçılık, turizm, mobilya, tekstil, inşaat malzemeleri gibi sektörlerde işbirliği yapmak istediklerini belirten Berlouis, “Ülkemizde ticaret ve yatırım için önemli fırsatlar var. Öncelikle ortak alanları belirleyip daha sonra da işbirliği yapmak istiyoruz” dedi. Berlouis, ülkesinin balıkçılıkta ciddi üretimi olduğunu belirterek, Aralık ayında deniz ürünleri ile ilgili olarak Mavi Ekonomi ismiyle bir fuar düzenleneceğini belirterek, Demirtaş ve İTO üyelerini davet etti.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, Berlouis’in işbirliği istediği her sektörde İzmirli iş adamlarının ciddi potansiyeli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sizin işbirliği ve ticaret yapmak istediğiniz her sektörde işadamlarınız ile üyelerimizi bir araya getirebiliriz. Sizin güçlü olduğunuz balıkçılık alanında, Türkiye’nin balıkçılık filosu da son derece güçlü. Davetiniz üzerinde çalışmaya başlayacağız. Kalabalık bir heyet ile fuara katılabiliriz. Balıkçılığın her alanında işbirliği yapabiliriz. Ayrıca turizm konusunda da işbirliği yapabiliriz.”