Türkiye'de tüm denizlerde 15 Nisan'dan itibaren trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başladı. Sezonun bitmesi ile limana çekilen balıkçılar, ağlarını ve teknelerini onarmaya başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde 15 Nisan 2014 tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlayacağını açıkladı. Trol ve gırgır ile balık avcılığının beş aylık yasak dönemine girmesi sebebiyle balıkçılar limanlara çekilerek tekneleri bakıma aldı. Bazı balıkçılar ise ağlarını onarmaya başlayarak yeni sezona hazırlık yapıyorlar.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bağlı Akçakale mahallesinde limana demirleyen Morga Balıkçılık çalışanları av yasağının başlamasıyla birlikte limana demirleyerek ağlarını onarmaya başladılar. 25 yıldır balıkçılık yapan Yusuf Kaya, “Sezon kötüydü. Hamsi ve palamut harici bu sene pek verimli geçmedi. Son 5 yıla baktığımızda ise son iki sezon verimli geçti. 25 yıldır balıkçılık yapıyorum son yıllarda bilinçsiz avcılık yüzünden balık sayısında azalma var. Tekneler büyüdükçe avcılık fazlalaşıyor ama balık sayısı azalıyor” dedi.