Boyner’in borsadan çıkarılması ile alakalı  habere ilişkin Boyner tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada: "17 Haziran 1996’da Çarşı Büyük Mağazacılık adı altında İstanbul Borsasında işlem görmeye başlayan Boyner Büyük Mağazacılık (BOYNR) 20 yıllık borsa serüvenini bugün itibariyle tamamladı.

1996 yılında %15’i hisse başı 2,3 kuruş fiyatla halka açılan şirket sonraki yıllarda ek arzlar yaparak halka açıklık oranını %40’a kadar çıkardı. 2013 yılında Boyner Büyük Mağazacılığın ana hissedarı Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları A.Ş., yabancı ortağı CVCI’ın sahip olduğu hisseleri aldıktan sonra azınlık hissedarlara çağrı yapmış ve Şirket’teki payı %96’yı aşmıştı. 2015 Eylül’ünde ise Boyner Perakende’nin pay oranının %97’yi aşmasıyla Boyner Büyük Mağazacılık halka kapanma ve borsa kotundan çıkma sürecini başlattı.

Bu süreçle ilgili SPK onayı 26 Şubat tarihinde alındı. Buna göre Şirketin azınlık hissedarlarının mevzuata uygun olarak hisselerini 4,91 TL’den satarak ortaklıktan ayrılmasıyla Boyner Büyük Mağazacılık Borsa İstanbul kotundan çıkacak. Böylece şirket, 20 yılda yatırımcısına yıllık ortalama %28 kazandırarak TL bazında değerini ilk halka açılış değerinin 130 katına çıkarmış ve aynı dönemde Borsa İstanbul endeksinden daha yüksek bir değer artışı sağlamış oldu.

Öte yandan, Boyner Büyük Mağazacılık’ın ana hissedarı olan ve Boyner Büyük Mağazacılık’la birlikte Beymen, Ay Marka ve Altınyıldız şirketlerini bünyesinde bulunduran Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları ise BOYP koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmeyi sürdürüyor. " denildi.