İstanbul, 19 Ocak () –  Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara tam burslu ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2018 yılı sınavı, 27 Mayıs 2018 Pazar günü saat 10.00'da Türkiye'nin 21 ilinde düzenlenecek. Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler ortaokuldan üniversiteye tam burslu kolej eğitimi alma hakkı elde edecek.

Neden Darüşşafaka? 
Bütün aileler çocuklarının iyi bir eğitim almasını, başarılı olmasını, mutlu yaşamasını, ailesine ve ülkesine faydalı bir birey olmasını ister. Darüşşafaka babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara parasız ve yatılı bir eğitim fırsatı sağlıyor. Ülkemizin bütün çocuklarının iyi bir eğitim alma hakkı olduğunu düşünen hayırsever kişiler tarafından 1863’te kurulan Darüşşafaka, her yıl sınavla seçtiği öğrencilerin eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karşılıyor ve onları en iyi biçimde yetiştirerek liseden mezun ediyor. Darüşşafaka Lisesi’ni bitiren öğrenciler, İngilizce bilen, çağın gerektirdiği teknolojileri en üst düzeyde kullanabilen, bir müzik aleti çalabilen, spor yapan, çok okuyan, bilgili gençler olarak üniversiteye başlıyor. Darüşşafaka, başarılı öğrencilerini üniversite eğitimleri süresince de burs vererek destekliyor. 
 

Darüşşafaka'da çocuklar çağdaş teknolojiyle donanmış derslik ve laboratuvarlarda, bilgisayar destekli eğitim görür; Tam donanımlı zengin kütüphaneden yararlanır; Türkçeyi ve İngilizceyi doğru ve düzgün kullanmayı öğrenir; Açık/kapalı spor alanlarında basketbol, futbol, voleybol ve badminton oynar; jimnastik yapar; Tiyatro salonunda gösteri izler, gösteri yapar; İstediği, yetenekli olduğu bir müzik aletini çalmayı öğrenir; Sağlık hizmetlerinden yararlanır.

Darüşşafaka Sınav Bilgileri: 
Kayıt Başlangıç Tarihi: 2 Ocak 2018, Salı 
Kayıt Bitim Tarihi: 21 Mayıs 2018, Pazartesi 
Sınav Günü: 27 Mayıs 2018, Pazar 
Sınav Saati: 10.00 
(Adayların saat 09.00’da sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.)

Sınav Türkiye’nin hangi illerinde ve hangi okullarda yapılacak? 
ADANA - ​Seyhan İsmet İnönü Mes. ve Tek. Anadolu Lisesi
AĞRI​​ - ​Şeyh Edebali İlkokulu
​ANKARA - ​Namık Kemal Ortaokulu
ANTALYA - Başöğretmen Atatürk Ortaokulu
BURSA - ​​Setbaşı Ortaokulu
DENİZLİ - ​Gazi İlkokulu
DİYARBAKIR - ​Ali Emiri Ortaokulu
ERZURUM - ​İsmetpaşa İlkokulu
GAZİANTEP - ​Abdullah Kepkep İlkokulu
İSTANBUL -  ​Darüşşafaka Eğitim Kurumları - ​(0-212) 939 28 00
İZMİR - ​Merkez Halit Bey İlkokulu
KAYSERİ - ​Besime Özdereci Ortaokulu
KONYA - ​Mümtaz Koru İmam Hatip Ortaokulu
MALATYA - Gazi İlkokulu
MARDİN - 13 Mart İlkokulu
MERSİN - ​İleri Ortaokulu
SAMSUN - ​Merkez Alparslan İlkokulu
SİVAS​ - Behrampaşa Ortaokulu
ŞANLIURFA - ​​Fevzi Çakmak İlkokulu
TRABZON - Cudibey Ortaokulu
VAN ​- ​Hüsrev Paşa İlk ve Ortaokulu

Daha detaylı bilgi için: https://www.darussafaka.org/haberler/2018/darussafaka-sinavi-2018
(Fotoğraflı)