Mahmut Can Emir / İstanbul, 11 Şubat () – Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, finansal durum, işgücü piyasası ve enerji fiyatlarının Euro Bölgesi’ndeki ekonomik büyümeyi desteklediğini ve bu sayede enflasyon düzeyinin istenen seviyeye yükseleceğini söyledi ve para politikası duruşlarının “sabırlı, ısrarcı ve ihtiyatlı” olması gerektiğini belirterek, önemli para politikası teşviklerinin zorunlu olduğunu söyledi.
De Guintos yılın ikinci yarısında sanayi üretiminde görülebilecek düşüşe ve ticaret dengesinde kötüleşme hakkında uyarıda bulundu. Çeyreklik büyümenin yarıya inerek yüzde 0.2’de kaldığını ve tüketici fiyatlarındaki artışın Ocak ayında yüzde 0.2 yavaşlamayla yüzde 1.4 düzeyine gerilediğini belirten De Guintos enerji fiyatlarındajki düşüe de dikkat çekti.
Enflasyonun daha da düşeceğini belirten De Guintos, temel oranın orta vadede olacağını beklediğini söyledi. Korumacı önlemler ve Brexit gibi konulara da işaret eden De Guintos kimi zayıflıkların geçici olduğunu söyledi.