Eski vekil Şevki Yılmaz dün akşam Akit TV’de yayınlanan programda seçim sonrası iktidarın gıda sektöründe yapması gereken icraatları anlatırken özellikle gıda sektöründe bir mafyalaşma olduğunun altını çizdi ve iktidarın buna müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

ÇAYI DEVLET ALIYOR

İktidarın çay gibi diğer gıda ürünlerinin de devlet tarafından alması için gereken çalışmaları yapması gerektiğini vurgulayan Yılmaz: “İktidarın yerinde olsam buğdayı devlet alıyor, çayı devlet alıyor, fındığı FİSKOBİRLİK alıyor. Neden patatesi devlet almıyor? Şimdi bunu yap işte. Patatesi, domatesi, soğanı özel sektöre de verebilir ama devlet olarak ben alıyorum de bak bakalım yapabilirler mi?”

ÇAYDA ÖZEL SEKTÖR ÜRETİCİYE YALVARIYOR

Çayda üretici ÇAYKUR’u tercih ediyor diyen Yılmaz: “ÇAYKUR’u tercih ediyor vatandaş. Özel sektör yalvarıyor. ÇAYKUR’un yaptığı milletten yana siyasetle oldu. Bunu neden FİSKOBİRLİK yapmıyor. “

YA HEPSİNİ DEVLET ALSIN YA DA ÖZEL SEKTÖR

Sadece çay üreticisinin garantisi olduğunu vurgulayan Yılmaz : “buğdayı da, mısırı da ne ekiyorsa benim köylüm öyle ayrıcılık olmaz. Sadece çay üreticisinin alın teri garanti öyle şey yok. Ya hepsini tekele bırakacaksın özel sektöre ya hepsini devletin kanatlarına alacaksın.

Haber: Arzu ERBAŞ/GazeteRize

Kaynak: AkitTV