Ünlü iş adamı Galip Öztürk, "Artık millet olarak kendimizi kullandırmayacağımızı 15 Temmuz’da gösterdik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki bir ülkenin de artık millet olarak, üst aklın hesabını göreceğine, milletin milli duygularla daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum” dedi.
İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesinin infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesi kararının ardından Türkiye’ye dönen ünlü iş adamı Galip Öztürk, memleketi Samsun’un Ayvacık ilçesi Gürpınar Mahallesinde coşkuyla karşılandı. Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk, Ayvacık ilçesi Gürpınar Mahallesi’ndeki baba evinde yakınları ve sevenleri ile bir araya geldi. Öztürk, vefat eden annesi Emine ve Babası Haci İsmail Öztürk için okuttuğu Mevlid-i Şerif büyük ilgi gördü. Gürpınar Mahallesi Merkez Camii’nde öğle namazına müteakiben düzenlenen mevlit programına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalleli de katıldı.
“Milletimiz bu belayı yok edecek”
Mevlid-i Şerif ve okunan duaların ardından cami çıkışında kendisini bekleyen çocuklara harçlık veren Galip Öztürk, buradan baba evine geçti. Baba evinde basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları cevaplayan Öztürk, 15 Temmuz’da milletin büyük bir birliktelik örneği gösterdiğini vurgulayarak, “Beş yıllık bir süreçte her şeyi abarttığımızı, her şeyi paralele bağladığımızı, bunun doğru olmadığını söyleyenler 15 Temmuz’u yaşadıktan sonra, Gezi olaylarında uyanmayan, 17-25 Aralık olaylarında uyanmayan çok büyük bir kitlenin, 15 Temmuz’da kendi insanının başına asker kılıklı teröristler tarafından bomba atıldığını gördükten sonra şu anda milletimizin yüzde 99’u, bunların bir paralel yapı operasyonu olduğunu, yabancı mihrakların ve üst aklın ülke içindeki bir oyunu olduğunu hep birlikte gördük. Yine hep birlikte millet olarak, bu büyüyen belayı yok ederek, milli duygularımızı öne çıkararak hep birlikte bu beladan kurtulacağız inşallah” dedi.
Öztürk, ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile daha iyi yerlere geleceğine inandığını belirterek, “Tabii burada sadece bireysel olarak özgürlüğümüz değil, Türkiye’nin ve coğrafyamızın yaşadığı bir süreç var. Orta Doğu’daki savaşlar, Irak’ta Musul’a Türkiye’yi sokmuyorlar. Bizi PKK ile DAEŞ’le oyalayıp, diğer taraftan Musul’a giremeyeceğimizi söylüyorlar. Bu güçlerin bir sahibi var. Ben geçenlerde bir canlı yayın programına bağlandığımda da söylemiştim. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar benim vatandaş olarak kendi şahsi düşüncem, bütün hükümetlerin İngilizler tarafından kurulduğunu düşünüyorum. Çünkü kendi hür irademizle hiçbir hareket edememiş, ayakları üzerinde kalkamamış, bu kadar müteşebbis ve üretken bir milleti kendi içlerinde meseleler üreterek, sağ-sol, Alevi-Sünni, Türk- Kürt ayrımları ile Anadolu insanının öne çıkması her defasında engellenmiştir. Bugün de yaşadığımız süreçte gördüğümüz gibi, geçmişte ‘acaba Rusya mı bu kadar örgütü içimize koyuyor, komünizm mi gelecek’ diyorduk. Ama aslında hepsinin arkasında Batı ve üst akıl dediğimiz İngiliz, Amerikan menşeli ajanlar ve ülkeler çıkıyor. Bu ülkeler bize ne kadar dost? Biz kendimizi kullandırdığımız kadar dost oluyor. Ama artık millet olarak kendimizi kullandırmayacağımızı 15 Temmuz’da gösterdik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ki bir ülkenin de artık millet olarak, üst aklın hesabını göreceğini, milletin milli duygularla daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum” diye konuştu.
Samsunspor maçı
Türkiye’ye gelişi öncesinden kendisine ait sosyal medya hesabından bu hafta Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak Samsunspor- Altınordu maçında olacağını duyuran Öztürk, yarınki maçı izleyeceğini belirterek, “İnşallah yarınki maçta olacağım. Önce baba ocağıma gelmek istedim. Bu gece burada kaldıktan sonra yarın tüm Samsunlu gençlerimizle, hemşehrilerimizle, Samsunspor’un maçında statta birlikte olacağız. Samsunspor’un başarısı için orada olacağım. Samsunspor maçının ardından İstanbul’a dönmeyi düşünüyorum” açıklamasını yaptı.
“Galip Öztürk’ler çok olur ama...”
Canik’te 15 Temmuz darbe girişiminde büyük bir kahramanlık örneği gösteren Ömer Halisdemir’in adının verildiği okulu ziyaretiyle ilgili ise Galip Öztürk, “Ömer Halisdemir’in isminin bulunduğu okul için özel gelmek gerekir. O çok büyük bir kahraman. Allah daha çok inşallah, Ömer Halisdemir’ler yetişmesini nasip etsin. Galip Öztürk’ler çok olur ama Galip Öztürk’lerin var olabilmesi için çok miktarda Ömer Halisdemir’ler yetiştirmek lazım vatanımıza. İnşallah bu okulumuza ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.
“Hiçbir zaman siyaset yapmayacağım”
Ünlü iş adamı Galip Öztürk, konuşmasının sonunda Samsunlulara verdiği mesajında, siyasette hiç bir zaman olmayacağını, Samsun’a katkıda bulunmak için çalışmak istediğini belirterek şunları kaydetti:
“Hiçbir siyasetçinin benden rahatsız olmamasını öncelikle söylüyorum. Çünkü siyasetin hiçbir yerinde olmadım ve olmayacağım. Olmayı da düşünmüyorum. Bakıyorum; birileri sanki Samsun’da gündem belirleyen, gündemin değişeceğini düşünen, bundan rahatsızlık duyan kesimler olduğunu hissediyorum. Ama hiç kimse rahatsız olmasın, ben hayatımda kesinlikle siyaset yapmayacağım. Hep ticaret ile uğraşacağım. Önce Samsun’a, sonra kendi ülkeme sonra bu dünyaya katkı yapmak için çalışmak istiyorum.”