Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılan Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'ndan gayrimenkul firmalarının temsilcileri mutlu olarak ayrıldı.Fuarı beklentilerinin üzerinde bulan ve birçok emlak satışına imza atan sektör temsilcileri, birçok gurbetçi ile de İstanbul'da ağırlamak için sözleştiklerini söylediler.  

Dün sona eren fuarı 6 binden fazla kişi ziyaret ederken firmaların yaptıkları tahmini satış bağlantısı 400 milyon liraya ulaştı. 100 milyon liraya yakın ise satış işlemi fuar sırasında gerçekleşti. Fuara katılan firma temsilcileri de Demirören Haber Ajansı'na() konuştu. Fuar da beklentilerin üzerinde ilgi gördüklerini ifade eden Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin," Yoğun ilgiden kafamızı kaldıramadık. Gerçekten fuar beklentimizin çok çok üstünde oldu. Çok yoğunduk. Daire satışlarımız oldu. Beklemiyorduk işin doğrusu. Çok iyi oldu. Burası çok iyi bir pazar oldu emlak için. Türkiye’nin bu konuda sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Türkiye’nin dövize ihtiyacı var onu da biliyoruz. Dolayısıyla bu iş iyi bir fikir oldu. Hem emlakçılar, inşaatçılar, konut yapanlar gelip burada birşeyler sattılar. Ülkemize döviz gelecek.İnşaat sektörüne az da olsa bir can suyu vermiş olacağız. Diğer taraftan fazlasıyla döviz kazandırmış olacağız o açıdan ayrıca mutluyuz. Bir yerde de Türkiye’de krizin aşılması için de güzel bir vesile oldu" dedi. 

"Fuar sayesinde projeleri Avrupa'daki vatandaşlarımızın ayağına getirdik"

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise, “Fuara ilgi  çok güzeldi. İstanbul’da yapılan prestijli güzel projeleri buradaki vatandaşlarımızın ayağına getirmiş olduk. Onun için biz gördüğümüz ilgiden ve yaklaşımdan çok memnunuz” diye konuştu. Fuzul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Akbal, “Türkiye’de üretilen konutları Avrupa’daki vatandaşlarımızın ayağına getirdik. Özellikle devlet garantili markalı konutların ürünlerini sergilenmesi, talebi olan vatandaşlar için büyük avantaj oldu. İlginin çok büyük olduğunu gördük.Demirören Grubu'nun ciddi bir çalışma yaptığını biliyoruz. Bununla beraber duyurularını da güzel yapmışlar. Satışlarımız oldu. Biz satışlardan ziyade tanıtımı bundan sonraki fuarlarda olacağımızı gösteriyoruz.Bu fuarın farkı da devlet desteği de olduğu için olumlu sonuçlar getiriyor” şeklinde konuştu. 

"Gurbetçilerimizi İstanbul'da misafir etmek için sözleştik"

Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu: “Öncelikle Demirören Medya Grubu’na böyle kapsamlı bir fuar organize ettikleri için teşekkür ediyoruz" dedi ve ekledi: "Bizim Türk firmalar olarak burada gurbette yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelmemiz için son derece önemli bir adımdı. İnşallah devamının da gelmesini arzu ediyoruz. Birçok aileye projelerimizi tanıtma imkanı bulduk. Kendilerini İstanbul’da misafir etmek üzere sözleştik. İnşallah fuar dönüşü bu ailelerle tanışma ve satış sürecini hızlandırıyor olacağız" Metal Yapı Konut Genel Müdür Yardımcısı Mert Durdağ ise şunları söyledi: “Gösterdikleri ilgi memnuniyet verici. Türk vatandaşları kendi memleketlerinde nerede olduğunu ve ödeme seçeneklerini öğrenmek istiyor. Ülkeye dönüş ve ülkeye yatırımla ilgili bir iştah da söz konusu”  Torkam İnşaat Pazarlama ve Satış Koordinatörü Olkan Güneş de, “Biz fuara Nisan ayından itibaren büyük önem verdik. Güzel bir ilgi vardı. Vatandaşlar gerçekten ne almak istediklerini biliyordu" dedi. Fuar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği, Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık iş birliği, Lineadecor stratejik ortaklığı, THY resmi ulaşım sponsorluğunda 8-10 Şubat tarihlerinde Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılmıştı. (Fotoğraflı)