Ankara Ticaret Odasının (ATO) 3 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen seçimini 100 oyla alan Gürsel Baran başkanlığındaki yeni yönetimi, Çankaya 4 No’lu İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alarak göreve başladı.
ATO’nun yeni başkanı Gürsel Baran, düzenlenen törenle eski başkan Salih Bezci’den görevi devraldı. Salih Bezci’ye ve oda seçim sürecin iyürüten Abdulhalim Eke başkanlığındaki geçici yönetim heyetine teşekkürlerini ileten Baran, “Biz Ankara Ticaret Odası olarak bir aileyiz ve bundan sonra tüm devlet kurumları ile tam uyum içerisinde üyelerimize hizmet üretecek, Ankara için, Türkiye için dur durak bilmeden çalışacağız” dedi.
ATO’nun görevi henüz devralan yönetimi olarak üyelerin kullanımı amacıyla düşük faizli kredi kullandırılması için bütçeden 100 milyon lira kaynak ayrıldığı müjdesini veren Baran, “Bu 100 milyon lira sayesinde yaklaşık 20 bin üyemize 1 milyar lira düşük faizli kredi kullanma imkanı sağlayacağız. Üyelerimiz her geçen gün artan bir şekilde ATO’yu yanlarında görecek inşallah. Üyemizden gelen misli ile üyemize dönecek. Ankara kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi.
Nefes Kredisi projesindeki öncülüğü için ATO Meclis üyesi ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve katkı veren tüm oda ve borsa başkanlarına teşekkür eden Baran, “Bu projede TOBB 100 milyon TL, ATO 100 milyon TL, diğer 364 oda ve borsa da 300 milyon TL katkı sağlamıştır. ATO üzerine düşeni fazlası ile yapmıştır, yapmaya da devam edecektir” diye konuştu.
ATO’nun demokratik bir seçim süreci yaşadığını ifade eden Baran, “Ankara Ticaret Odasının seçimlerini tamamladık. İki rakip olarak seçime girdik. Demokrasinin güzelliği bu. 188 meclis üyemiz oy kullandı. Geçerli 186 oyun 100’ünü ben, 86’sını da diğer aday arkadaşımız aldı” dedi.

“ATO projelerle gündeme gelecek”
Mazbatalarını alır almaz gerçekleştirdikleri ilk toplantıda Ankara ve Türkiye için, iş dünyası için yapılacakların ele alındığını kaydeden Baran, “Ankara Ticaret Odası artık projelerle gündeme gelmelidir ve gelecektir” dedi.
Demokratik bir seçimle iş başına gelen yönetim olarak ATO’nun kurumsal kimliğine zarar verecek girişimlerin karşısında olma sorumlulukları bulunduğunu söyleyen Baran, “Türkiye ekonomik cephede taarruz altındadır. Kurdaki yapay artışın karşısında milletin duruşu, 15 Temmuz’daki duruşun devamı niteliğindedir ve bu alanda her birimizin üzerine düşün görevler vardır. Bizim boş işlerle kaybedecek vaktimiz yoktur. Tüm vaktimizi, aklımızı, enerjimizi bu mücadeleye harcayacağız” dedi.
Devletin tüm kurumları ile uyum içerisinde çalışacaklarının altını çizen Baran, “Bu ekonomik cephede üzerimize düşeni yapmak için iş başındayız. Adaylığımı açıklarken ifade etmiştim, tekrar ediyorum; aklını ve vicdanını başkalarının ipoteğine verenlerin devletimize ve milletimizin geleceğine nasıl kastettiği ve ihanetin boyutları tüm çıplaklığı ile 15 Temmuz’da görülmüştür. Bu hain girişimlerin devamı olarak ekonomik cephede yaşanan gelişmeler karşısında asil Türk milletinin ferdi olan bizlerin, hep beraber mücadele etme zarureti vardır” şeklinde konuştu.

“Ülke menfaatleri her şeyden önemlidir”
Ankara Ticaret Odasının Türkiye ekonomisinde oynayacağı rol ile çözümüne önderlik edeceği ekonomik ve sosyal meseleler bulunduğunu kaydeden Baran, şunları söyledi:
“Hiçbirimiz bu sorumluluktan kaçamayız. Ekonomimizin yükselişi için, istikrar için, hepimiz bu işin ucundan değil omurgasından tutmak zorundayız. Bu anlamda alınmakta olan ekonomik tedbirlerin hayata geçirilmesi için ticaret erbabı üzerine düşeni yapacaktır. Gün kişisel hesaplar yapma günü değildir. Böyle zamanlarda kişisel hesaplar kimseye bir kazanç sağlamaz, ülke menfaatleri her türlü kişi, grup ve zümreden çok daha önemlidir. Ülkemiz ve ekonomimiz üzerinde birileri oyun oynamaya çalışırken, bizlere düşen görev ülkemiz ve milletimiz için faydalı projeler üretmektir. Bizim boş işlere ayıracak ne vaktimiz, ne enerjimiz var. Ülkesine, milletine faydalı olmak isteyenler ya bu uğraş içinde olmalı ya da bu uğraşı verenlere destek olmalıdır.”
Törende konuşan Salih Bezci de, seçim öncesinde kim seçilirse yanında olacağını söylediğini hatırlatarak, yeni yönetimin her türlü çalışmasına destek vereceğini belirtti. Bezci, ATO’nun devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. ATO’nun yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:
“Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu Başkanvekilleri Mustafa Deryal ve Mehmet Aypek, Muhasip Üye M. Ülkü Karakuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Turhan Yılmaz, Musa Beşparmak, Ziya Kemal Gazioğlu, Faruk Köylüoğlu, Selahattin Karaoğlan, İhsan Şahin ve Vecdet Fehmi Şendil.”