Isparta’nın sav taşı olarak bilinen ve Rosestone markasıyla satışı yapılan andazit taşları, devlet başkanlarının saraylarında kullanılır hale geldi.
ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası ve Beton Parke Üretim Fabrikası’nda incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, taşın Türkiye’deki kamu kurumları tarafından da kullanılır hale gelmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Fabrikanın üç vardiya olarak haftada 6 gün üretime devam ettiğini kaydeden Günaydın, ISTEM tarafından üretilen ve Rosestone markasıyla satışa sunulan taşların bir dünya markası haline geldiğini dile getirdi.
SARAYLARDA KULLANILIYOR
Başkan Günaydın, Rusya ve Azerbaycan devlet başkanlarının saraylarının bu taşla döşendiğini ve yeni Cumhurbaşkanlığı binasında da ISTEM’in ürettiği taşların kullanıldığını söyledi. Başkan Günaydın, Türkiye ve dünyadaki saraylarda ISTEM’de ürettikleri sav taşı dedikleri taşların kullanıldığını belirterek "Belediyemizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ilk belediye başkanlığı dönemimde kurmuş olduğumuz bu fabrikada ürettiğimiz taşlarımız şu anda sınırları aşan bir taş haline geldi" dedi.
"MUTLULUK DUYUYORUM"
Isparta’da bazı tesislerin kurulduğunu, dünyaya taşların satışının yapıldığını ancak Isparta’nın bu taşlardan istifade etmemiş olmasından dolayı üzüntü duyduklarını aktaran Başkan Günaydın, "Ancak şu an Diş Sağlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü yeni binaları için tüm taşları biz karşılıyoruz. Kamu kurumlarımızın yapı malzemelerini biz veriyoruz. Isparta’da çıkan taşın Isparta’da daha yaygın kullanılmasından mutluluk duyuyorum. Dünyaca tutulan bu taşın öncelikle Isparta’da kullanılmasını yeğlerim. Kurumlarımızda bu taşın farkına vardı" diye konuştu. ISTEM’in ilk kurucusu olduğunu hatırlatan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Isparta’nın dere yatakları, Çayboyu ve parklarında bu taşları kullanmaya başladık. Taşımıza yoğun ilgi var. Testerede iken mallarımız alıcı buluyor, siparişler alıyoruz. Bu fabrikamızın malları belediyemizin değil, ülkemizin, dünyanın kullandığı bir taş haline geldi. Ülkemize, milletimize, özellikle Isparta’ya hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum."