Rize’de yapımı devam eden AVM inşaatı çalışmaları Rize protokolünün katılımıyla incelendi. Rize Müftü Mahallesi’nde eski Atatürk Stadı’nda yapılacak olan Alışveriş Merkezi’nin temeli geçtiğimiz hafta atılmıştı.

Rize İnşaat Yatırım A.Ş tarafından yapılan AVM inşaatının geçtiğimiz hafta temeli atılmıştı. Bu nedenle Rize protokolünü katılımıyla bir program düzenlendi. Programa AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, meclis başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar katıldı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal burada yaptığı açıklamada, bu projeye şimdi karşı çıkanlar, bittiğinde bu projeden en çok faydalanacak olan kişiler olacağını kaydetti.

Rize’nin sosyo-kültürel anlamda adeta bir devrime uğratacak bir proje vesilesiyle toplanmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek “Rize’miz için büyük bir inkılap niteliği taşıyan büyük bir projenin temelini atıyoruz. Bu cümleleri kullanırken içimden ah çekmeden de edemiyorum. Keşke bu töreni 10 sene önce yapabilseydik. 10 sene önce yapabilmemiz için de herhangi bir olumsuz neden yoktu. Ama maalesef 10 sene kaybettik. Rize’mizin projelerinde ve yatırımlarında maalesef bu bilinçsiz direnç olayı Rize’mize yıllarını kaybettiriyor.” Dedi.

Rize İnşaat Yatırım A.Ş’in birçok paydaş ve yöneticilerinin bir araya gelerek böyle devasa bir projeye cesaretle imza attıklarını ifade eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “Başta talimatlarıyla bu projenin buraya kadar gelmesini sağlayan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu talimatlarını finansmanından alt yapı çalışmalarına kadar belli bir düzeye kadar getiren Rize İnşaat Yatırım A.Ş yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Öte yandan projenin bürokratik anlamda çok kolay yapılmasını sağlayan Rize Belediye Başkanı ve ekibine de teşekkür ediyorum. Büyük ve çağdaş kentler bu tür AVM ve sosyal yaşam alanlarıyla kendilerini gösterirler. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu benzeri kuruluşları görürsünüz. İnsanların birçok ihtiyaçlarını giderecekleri AVM’leri görürsünüz. Yer tespiti konusunda yapılan itilaflar neticesinde yıllarımız heba oldu. 10 senemizi kaybettik. Bu bize ders olsun. Bu AVM gibi diğer yatırımlar konusunda daha bilinçli davranış ve anlayış ortaya koyarak yatırımlarımızı geciktirmeyiz diye ümit ediyorum.” Açıklamasında bulundu.