Kuru üzümün kurutulmadan önce mazota batırıldığı iddialarına bir tepki de Sınırlı Sorumlu Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi’den geldi.
Türkiye Ziraatçılar Derneğinden bir yetkilinin "Kuru üzümleri haşerelerden korumak için kurutulmadan önce mazota batırılıyor" şeklindeki açıklamasına tepki sürüyor. Açıklamaya tepki gösteren Sınırlı Sorumlu Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Yusuf Tüfekçi, şöyle konuştu: ’’Manisa’nın üzüm ambarı olarak bilinen Sarıgöl’de yıllardır üzüm yetişmekte. Üzümlerimiz gıda nizamnamesi esaslarına göre kurutulmaktadır. Mazota üzüm bandırarak üzümlerin kurutulduğunu Sayın Başkan’ın açıklaması ile öğrendik. Böyle bir olay olmadı ve üzümler onun açıkladığı gibi kurutulmaz. Üzümlerimiz beton sergiler üzerinde potasyum ve zeytinyağı karımızı ile yapılmaktadır. Açıklama yapan başkan gelsin noter huzurunda bunu tespit edelim. Bu yanlış açıklama kuru üzümlerimize sekte vuracak. Modern sistemle üzüm elde eden üreticilerimiz üzümlerde kalıntı olmaması için denetimli bağcılık yaparak ürün almakta. Yıllık geliri üzümle olan üreticilerimiz böyle bir riski nasıl göz önüne alır? Açıklama gerçekten talihsiz olmuş.’’
"BAŞKANIN ÖZÜR DİLEMESİ GEREK"
Üretilen kuru üzümlerin okullarda dağıtıldığını anlatan Tüfekçi, sözlerini şöyle noktaladı:"Kooperatif olarak lokumlu üzüm yaptırdık oldukça tuttu. Kuru üzüm keklerin içlerine katılmakta, hoşafı yapılmakta, kuru yemiş olarak tüketilmekte. Şifa kaynağıdır. Şimdi güneş enerjisi ile üzüm kurutma tesisi yapılmasına çalışılacak. Hal böyle iken açıklanan talihsiz açıklama ile binlerce ton üzüme nasıl zarar verdiğini düşünün. Bir an önce açıklama yapan başkanın özür dilemesi gerek."