Bakan Ağbal’a ziyaretlerinde Gençlik ve Spor Bakanı ve Rize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve AK Parti yöneticileri eşlik etti.

Ağbal, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ziyaretinde yapmış olduğu konuşmada, Türkiye genelinde yeniden yapılandırma kanununa başvuru sayısının 1 milyon 6 bini bulduğunu dilerek, "1 milyon 6 bin vatandaşımız müracaatını yaptı, şu ana kadar 6,8 milyar liralık alacağı yapılandırdık. Gerçekten tarihi bir fırsat, özellikle geçmiş dönem borçlarının ödenmesinde olağanüstü imkanlar sunuyor" dedi.

Ödeme seçenekleri hakkında bilgi veren Ağbal, "Ben olağanüstü bir başvuru bekliyorum. Bu sene bütçemize buradan 15-16 milyar liralık bir gelir gelecek ama diğer taraftan vatandaşlarımız da borçlarını vadeye yaymış olacaklar, 36 aya kadar ödeme imkanı var.

Hem vatandaş memnun olacak hem de bizler memnun olacağız. Cezaları tamamen siliyoruz, vergilerin yarısını hatta yüzde 80'ini almıyoruz, o da büyük bir imkan” diye konuştu.