Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, 2015 yılı bahar aylarında yağan yağışların bereketli bir yılın habercisi olduğunu söyledi.
Kenar, Niğde’de toplam tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 65’ini tarım arazilerinin oluşturduğunu belirten, özellikle kıraç alanlarda tarımı yapılan hububat bitkileri için ilkbahar yağışlarının çok önemli olduğunu söyledi.
Başkan Kenar yatığı açıklamasında şunları söyledi; “Hububatın büyüme dönemine rastlayan bu aylarda yağışla birlikte yapılacak azotlu üst gübrelemenin verimi ve kaliteyi önemli ölçüde arttıracağı ve oldukça geniş bir alanda kuru hububat tarımı yapıldığı düşünülürse ilimizin tarımsal ekonomisinde de önemli bir artış olacaktır” dedi.
Şubat sonrası yağan karın ardından kıraç alanlardaki hububatta kar üzerine gübre kullanımı konusunda Niğde Ziraat Odası Başkanlığının çiftçileri bilgilendirdiğini anlatan Başkan Kenar; “Bu gübreyi atmayanlar için ilkbahar yağışlarının yeni bir fırsat doğuruyor. İlkbahar yağışlarıyla kullanılacak üst gübrelemede ekilen çeşidin verim potansiyeline göre gübreleme gerekiyor. Yetersiz gübrelemenin verim düşüşüne neden olmasının yanında, aşırı azotlu üst gübrelemenin de hububatta yatmaya ve verim kaybına neden olabilir. Bu rahmeti nimete dönüştürmek için ilimizde kuru alanlarda hububat tarımı yapan çiftçilerimizin Ziraat odamızdan destek almalıdırlar. 2015 yılı ilkbahar yağışlarının genel olarak tarımın bütün kollarında umut verici olumlu bir başlangıçtır” diye konuştu.