Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çayda organik üretim ile ilgili Bakanlık bünyesinde yoğun çalışmalarının olduğunu belirterek, "2018'de bütün çay alanlarındaki üretim organik olacak" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çelik, çayda organik üretim ile ilgili Bakanlık bünyesinde yoğun çalışmalarının bulunduğunu ifade ederek, çay alanlarının tümünde 2018'den itibaren organik çay üretimine geçiş ile ilgili karar aldıklarını söyledi.

Çelik, söz konusu düzenlemenin kısa süre içerisinde yayımlanacağına dikkati çekerek, "Hazırlıklarımızı 6-7 ay içerisinde tamamlayacağız. Ayrıca diğer bazı illerimizin, alanların veya bölgelerin de organik tarım alanı ilan edilmesi ile ilgili çalışmamızda son aşamaya gelmiş bulunuyoruz." dedi.

Öte yandan Arhavi Belediyesi attığı SMS ile AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla'nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ve Çaykur Gen. Müd. İmdat Sütlüoğlu ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde organik çay üretimine geçişin 1 yıl süreyle ertelendiği ve 2018 yılında projenin uygulanacağı duyruldu.