Geçtiğimiz günlerde Çayeli Bakır Madeninde çalışan işçilerin başlattığı grev alanını ziyaret eden Öz Gıda İş Sendikası Rize Şube başkan ve üyeleri maden emekçilerine destek verdi.

Burada işçi ve sendika yetkilileri ile görüşen Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Bölge Temsilcisi ve Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, işçi ve emekçi kardeşlerimizin isteklerinin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.


AMACIMIZ VE HEDEFİMİZ TEK

Hak ve emek mücadelesinin dini dili ayrı sendikası olmayacağına dikkat çeken Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Bölge Temsilcisi ve Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ “Amacın ne olduğunu iyi görmek gerekir. Burada neyin mücadelesi veriliyor. İşçi kardeşlerimiz ekonomik ve sosyal haklarını daha ileri götürmek için bir mücadele veriyorlar.  Bizde buradaki işçi ve emekçi kardeşlerimizin bu mücadelelerinde yanlarındayız. Çünkü amacımız da hedefimiz de tek. Daha refah seviyesinde nasıl yaşanır, daha iyi şartlar nasıl alınır bunun uğraşı ve isteği verilmektedir.  Aldığımız ilgilere göre ilgili sendikanın çok büyük talepleri yok. Normal şartlarda verilebilecek bir zam talebi vardır. Bu işçi ve emekçi kardeşlerimizin hakkıdır. Bizde verilen bu hak mücadelesinde işçi kardeşlerimizin yanında olacağız. Bir emekçi olarak, bir işçi olarak burada hak mücadelesi veren, madenden ekmek parasını çıkaran kardeşlerimizle beraberiz. Beraber olmaya devam edeceğiz ” ifadelerini kullandı.