Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Girişimcilik Zirvesi’ne katıldı. Bakan Özlü zirvede, Türkiye’nin girişimci ekonomisine ihtiyacı olduğunu vurgularken, Bakan Osman Aşkın Bak ise hükümet olarak büyüyen, gelişen bir Türkiye istediklerini dile getirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye Girişimcilik Zirvesi’ne katıldı. Zirvede konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin girişimci ekonomisine ihtiyaç duyduğunu belirterek “Türkiye’nin girişimci ekonomisine de ihtiyacı var. Türkiye girişimci ekonomisiyle bir sıçrama yapacak” dedi.

Türkiye’nin girişimcilerin desteklenmesi noktasında çok önemli mesafeler katettiğini belirten Özlü, “Bakanlık olarak KOSGEB ve TUBİTAK aracıyla bu konuda önemli projelere imza atıyoruz. Küçük veya büyük demeyen üretmek isteyen, iş kurmak isteyen ve işini kurmak isteyen bir çok kişiye can suyu oluyoruz” şeklinde konuştu.

42 BİNDEN FAZLA GİRİŞİMCİYE 914 MİLYON LİRA DESTEK

Son 7 yılda 81 ilde yaklaşık 23 bin eğitim programının açıldığını söyleyen Özlü, “Bu programlarda 785 bin katılımcıya girişimcilik eğitimi verdik. Yarıca MEB ile birlikte yürüttüğümüz bir protokol kapsamında girişimcilik dersi alan 225 bin gencimize yeni girişimci destek programlarına başvurma hakkı tanıdık. Üniversiteler tarafından örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik dersi için 141 üniversiteye uygulamalı girişimcilik bünyesinde onay verdik. 2010 yılından bugüne kadar kendi işini kuran 42 binden fazla girişimcimize 914 milyon lira destek sağladık. 19 binden fazla kadın girişimcimiz bu desteklerden faydalandı. Yine 18-29 yaş arasındaki 12 bin genç girişimciye toplam 200 milyon lira destekte bulunduk” dedi.

Türkiye’nin yeni girişimcilere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bakan Özlü, “Zamanın ruhunu yakalayan, kendine güvenen, hayallerine sınır koymayan girişimcilerimiz sayesinde gelişeceğiz, büyüyeceğiz, kalkınacağız. Türkiye’nin girişimci ekonomisine de ihtiyacı var. Türkiye girişimci ekonomisiyle bir sıçrama yapacak” dedi.

“TÜRKİYE DİJİTAL EKONOMİYLE BÜYÜYECEK”

Globalleşen dünyada çok eksenli bir lokasyonda yer alan Türkiye’nin Made İn Turkey damgasıyla dijital teknolojiye dayalı ürünleri dünya pazarına sunacağını belirten Özlü, “Bu şekilde Türkiye dijital ekonomiyle büyüyecek. Girişimcilerimiz, STK’lar, bakanlığımız ve hükümetimizle birlikte bunu başaracağız” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZE GİRİŞİMCİLİK RUHUNU AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise kurulan bilim ve teknoloji kulüplerinde gençlere bilim ve teknolojide neler yapabileceklerini gösteren çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Bakan Aşkın Bak Kod Adı: 2023 projesiyle beraber eğitimde yeni bir dil olan kodlamanın da gençlere anlatıldığını söyleyerek, “Tabi bakanlığımız ile KOSGEB arasında imzalanan genç girişimciler için uygulamalı girişimcilik eğitimi seminerleriyle gençlerimize girişimcilik ruhunu aşılamaya çalışıyoruz” dedi.

“Bölgede ülkemizin büyüdüğünü geliştiğini görüyoruz” diyen Bakan Aşkın Bak, “Şu anda ülkemize yapılan saldırıları görüyoruz. Biz bölgede ülkemizin büyüdüğünü geliştiğini görüyoruz. Bakın Savunma Sanayiindeki gelişmeleri görüyorsunuz. Ben gurur duyuyorum. O projelerde çalışan bütün mühendislerimizi, girişimcilerimizi, işadamlarını tebrik ediyorum. Ben de onlarla beraber o yazılımları yazmak, o silahların gelişimin sağlamak diğer sektörlerdeki gelişimleri sağlamak isterim Otomotivle ilgili büyük bir karar alındı” şeklinde konuştu.

Türk mühendislerinin dünyanın en iyi mühendisleri olduğunu söyleyen Bakan Aşkın Bak, “Biz büyüyen gelişen güçlü Türkiye istiyoruz. İddia ediyorum; bizim mühendislerimiz dünyanın en iyi mühendisleridir. İyi yetişiyorlar. Eksiklerimiz olabilir ama sektörle birleşirsek daha güçlü olacağız. O yüzden içimizdeki girişimcilik ruhunu hiç söndürmeyelim” ifadelerini kullandı.

(İHA)