Mado Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu, Türkiye’de yıllık kişi başı dondurma tüketim miktarının 4.1 litre olduğunu söyledi.
Dondurma, dünya gıda sektörünün en dinamik ve en hızlı büyüyen kategorilerinden biri olmayı sürdürürken, Mado, geleneksel dondurma alanında farklılaşarak pazar lideri koltuğunda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 20’lik büyüme gerçekleştiren Mado, aynı zamanda Türkiye’nin en çok franchising veren gıda markası. Açılan yeni şubelerle, yurt genelindeki Mado Cafe sayısı şu an 286. Bu yıl yeni açılacak 45 şubeyle 2015 yılında 331 şubeye çıkmayı hedefliyor. Bu yıl ağırlıklı olarak İzmir, Eskişehir, Antalya ve Bursa’da var olan şube sayısını artırmayı hedefleyen marka yoluna, “Her İlde Mado” hedefiyle devam edecek. Şubelerde 7500, kendi üretiminde ise 1500 çalışanı bulunuyor.
Mado Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Türkiye’de dondurma pazarı tam bir veri olmamakla birlikte geçen yılın rakamlarına göre 2 milyar liralık pazar büyüklüğüne ulaşmış durumda. Dünya ortalamasına göre düşük olan kişi başı dondurma tüketimi Türkiye’de yıllık 4,1 litre. 2012 yılından beri dondurma sektörünün daha hızlı bir büyüme trendine girdiğini ifade eden Yılmazoğlu, Mado olarak bu trendin önemli aktörlerinden biri olduğunu ve özellikle son yıllarda daha da bilinçlenen tüketiciye doğal ve sağlıklı dondurmayı sunmanın da pazarı hareketlendirdiğini ifade etti. Yılmazoğlu, “İnnovasyona ve yeni lezzetlere çok açık olan dondurma tüketicisine Mado olarak, sürekli yeni ve doğal ürünler sunarak, özellikle geleneksel dondurma pazarında ki liderliğimizi korumayı sürdüreceğiz” dedi.
KESKE DONDURMAYI DÜNYADA İLK ÜRETEN MARKA
Geçmişi 150 yıl öncesine dayanan bıçakla kesilip çatalla yenecek kesme kadar sert ama ağızda eriyecek kadar yumuşak olan Mado kesme dondurmaları kendine özgü lezzetiyle dünyada ilk ve tek olma özelliğine sahip. Dünyada başka bir benzeri olmayan Kahramanmaraş dondurmasının üretim şartlarının ve isim haklarının sahibi olan marka, keçi sütü ve salepten üretilen “doğal dondurma” üretimini yapıyor. Mado Dondurması’nın lezzet sırrı; zengin bir floraya sahip olan Ahir Dağı’nın kendine özgü doğasında kendi çiftliğinde yetiştirdiği yabani orkide çiçeğinden elde edilen saleple ve özel bitkilerle beslenen keçinin aromalı sütünün birleşiminden oluşuyor. Kesme dondurma, sade Maraş Dondurması’nın yanısıra, fıstıklı, portakallı, çikolatalı, karışık meyveli ve karamel-bademli çeşitlerinden oluşuyor.
Doğal dondurma üretiminde sektörün öncüsü olan Mado, yeni ürettiği ilave şeker içermeyen meyveli dondurma üretimiyle yine öncü oldu. Günümüzde işlenmiş şekerle yapılan tatlıların insan sağlığını olumsuz etkilediği yönünde yapılan araştırmalardan yola çıkarak geliştirilen yeni dondurmalar, Mado Cafe’lerde yerini aldı. Kendinden tatlı yeni meyveli dondurmalar sadece süt, gerçek meyve ve sahlepten üretildiğinden, dondurma sektöründe ilk olma özelliğine sahip. Mado Genel Koodinatörü Mehmet Yılmazoğlu, son yıllarda daha da önem kazanan sağlıklı beslenme trendinden dolayı, bu kategoride pazar paylarının artarak devam edeceğini ifade etti.
EN ÇOK ÜRÜN ÇEŞİDİ MADO’DA
Yıllardır lezzetini koruyan her geçen gün yeni lezzetlerin eklendiği Mado dondurmaları, onlarca çeşittten oluşuyor. Kesme dondurma çeşitlerinin yanısıra Mado Cafe’lerde; sade, çikolatalı, çilekli, ballı, karadutlu, vişneli, karamelli, bademli, kakaolu, fıstıklı, limonlu, portakallı, narlı, vişneli, frambuazlı, karadutlu, hurmalı, incirli, kayısılı, balkabaklı, kestaneli, cevizli, havuçlu dondurmalar bulunuyor. Kahveli, Türk kahveli ve espressolu çeşitler de kahve tutkunları için düşünülmüş dondurmalar. Ayrıca şifalı dondurmalarda da; Yeşil çaylı, ıhlamurlu, limonlu, hibiskuslu, nane limonlu, zencefilli, tarçınlı ve adaçaylı çeşitleri bulunuyor.