Bursa’da ilki düzenlenen Balkan Ticaret Fuarı kapsamında gerçekleşen panelde, Bursa ve çevresinin gayrimenkul performansı, Türkiye’nin gayrimenkul seyri ve balkanlardaki sivil mimari örnekler masaya yatırıldı.
Balkan Ticaret Fuarı’nda gayrimenkul konusu, düzenlenen panelle tartışıldı. Panelde Bursa ve çevresinin gayrimenkul performansı, Türkiye’nin gayrimenkul seyri ve balkanlardaki sivil mimari örnekler masaya yatırıldı. Panelde Reidin Avrupa İş Geliştirme Müdürü Mete Varas, ‘Bursa ve çevresinin gayrimenkul performansı’, Restorasyon Anabilim Dalı Başkanı Dr. Özlem Bağrancı ise ‘Balkanlarda sivil mimari örnekler’ konulu seminer verdi.
Panel öncesi Türkiye’de gayrimenkulün seyri ve Bursa’nın yeri konusunda açıklamalarda bulunan Çalımlıoğlu Gayrimenkul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve gayrimenkul uzmanı Harun Çalımlıoğlu, bugün Bursa’nın ne kadar geliştiğini, büyüdüğünü gösteren somut örneklerden birine daha tanık olduklarını belirterek, Bursa’nın Türkiye üzerindeki açılımının Balkan Ticaret Fuarı’ndaki gayrimenkul paneliyle daha net anlatıldığını söyledi.
“HERKES BURSA’YI DAHA YAKINDAN TAKİP ETMELİ”
Bursa’ya yapılan yatırımlarla şehrin tek vücut olduğunu ifade eden Çalımlıoğlu, “Bursa’nın gelişimine katkıda bulunan herkesin şehri ön plana çıkartmak adına yaptıkları hamlelerde Bursa’nın ne kadar gelişip büyüdüğünü çok net algılıyoruz. Bursa’nın büyümesini, Bursa’nın metropol olmasını burada daha net olarak anlıyoruz. Bu da bize inanılmaz bir şekilde haz veriyor” diye konuştu.
Büyüyen Bursa’yı gerek İstanbul’dan gerekse yabancı yatırımcıların ziyaret etmesinin gayrimenkul sektörü açısından önemli olduğuna vurgu yapan Çalımlıoğlu, “Burada yapılan fuar ve panel, Bursa’nın yakında dev bir metropol olacağını da gösteriyor. Herkesin Bursa’yı daha yakından takip edip incelemesini, yatırımlarını ona göre yapmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“BURSA ÇOK YAKINDA DEV BİR METROPOL OLACAK”
İstanbul’un Bursa’yı tetiklediğine işaret eden Harun Çalımlıoğlu, “İstanbul-İzmir otoyolunun Bursa’dan geçmesi, deniz, hava ve demir yollarının Anadolu’ya açılan kapı olan Bursa’da birleşmesi, şehrimizi Türkiye genelinde ön plana taşımıştır. Bursa’nın büyüme hızı insanların ilgi odağı olmaktadır. Bursa’da gayrimenkul sektörü olarak şehrin ülke genelinde gözde yatırım şehri haline gelmesi bize onur veriyor. Artık sadece İstanbul, Ankara, İzmir’de değil, bu yarışta Bursa’nın da olduğu net olarak algılanacak. Bursa’nın gelişip büyümesiyle Türkiye’nin gündemi haline gelecek. Çok yakında Bursa dev bir metropol olacak” dedi.