Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in de yer aldığı United Biscuits Yönetim Kurulu’na Helen Pitcher ve Marco Jesi olmak üzere iki yeni üye atandı.
Geçtiğimiz Kasım ayında Yıldız Holding bünyesine katılan United Biscuits’te uyum süreci devam ediyor. Yıldız Holding ile sinerji oluşturulmasına yönelik yürütülen yapılanma çalışmaları kapsamında, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in de yer aldığı United Biscuits Yönetim Kurulu’na Helen Pitcher ve Marco Jesi olmak üzere iki yeni üye atandı.
2014 yılı Kasım ayında United Biscuits’i satın alarak dünyanın en büyük üçüncü bisküvi şirketi haline gelen Yıldız Holding bünyesinde uyum kapsamında başlatılan yeni yapılanma sürecinde şirkete son dönemde üç önemli atama yapıldı. Nisan ayında, CEO koltuğuna oturan Jeffvan der Eems daha önce şirketin uluslararası operasyonlarından sorumlu idi.
Helen ve Marco’nun aralarına katılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirten United Biscuits CEO’su Jeffvan der Eems, “United Biscuits markaları hem ana vatanları İngiltere’de hem de diğer pazarlarda büyük bir büyüme potansiyeline sahip. UB’nin sağlam temellerinden güç alarak, hem bisküvi hem de atıştırmalık pazarındaki pazar payımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Yeni üyelerimizin bu yolda bize çok önemli katkılarda bulunacağına inancım tam” dedi.
United Biscuits Yönetim Kurulu’na katılmaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Helen Pitcher, “Yeni görevim aracılığıyla, şirket yönetimi alanındaki bilgi ve deneyimimin yanı sıra, geçmişte Weetabix, Northern Foods ve Grand Metropolitan bünyesinde üstlendiğim rollerden doğan sektör tecrübemi de şirkete yansıtıyor olacağım” ifadelerini kullandı.
MarcoJesi, “Dünya çapında paketli gıda ve atıştırmalık sektörüne dair otuz yıllık derin bir tercübeye sahibim. UB’ninhedeflerine ve geleceğine katkı sağlayacak olmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.
Helen Pitcher, Yönetim Kurulu’na Ana Direktör unvanı ile katıldı. Pitcher, dünya çapında lider şirketlere performans danışmanlığı sunan kurumsal bir ‘koç’ olduğu belirtildi. Yönetim Kurulu’na atanan bir diğer üye ise Marco Jesi. Jesi kariyeri boyunca hızlı tüketim alanında faaliyet gösteren birçok şirkette üst düzey görevlerde bulundu.
Yıldız Holding satın almasından sonra yeniden yapılandırılan Yönetim Kurulu’na yeni atamalar şöyle oldu:
Yönetim Kurulu Başkanı: Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker
Başkan Yardımcısı: Yıldız Holding COO’su Jim Zaza
CEO: Jeffvan der Eems
Yönetim Kurulu Üyeleri;
Yıldız Holding Global İnovasyon ve Ar-Ge Grup Başkanı Ali Ülker
Yıldız Holding CFO’su Cem Karakaş
Ülker Bisküvi Yönetim Kurulu Üyesi Alain Strasser
Galaxy Asset Management CEO’su Simon Munir
Helen Pitcher, Lead Director (Ana Direktör)
Marco Jesi