BiP’e yeni özellikler kazandırmak amacıyla 234 proje başvurusu gerçekleşti. Hackathon’un birincisi, 17 yaşındaki Furkan Gökçen ve 19 yaşındaki Mert Kıvrak’ın takımı Hypersoft oldu.
Yeni nesil iletişim platformu BiP’e değer katacak fikirleri olan herkesin başvurabildiği kod geliştirme etkinliği Hackathon, 25-27 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirildi. Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, sesli ve görüntülü arama, silinen mesaj, caps ve çıkartma gibi yenilikçi özellikleriyle fark yaratan anlık mesajlaşma platformu BiP’in içine yeni özellik ve uygulamalar entegre etmek için Türkiye’nin en yetenekli beyin takımları yer aldı. Katılım için 234 proje başvurusunun yapıldığı etkinlikte, altı farklı şehirden 84 kişinin oluşturduğu 30 takım 48 saat boyunca kod geliştirdi. Hackathon’un birincisi, 17 yaşındaki Furkan Gökçen ve 19 yaşındaki Mert Kıvrak’ın takımı Hypersoft oldu. Akıllı ev teknolojileriyle ilgili projelerin ağırlıkta olduğu Hackathon’da birinci olan proje trafik, ulaşım, mekan ve etkinlik uygulamalarını bir arada bünyesinde barındıran Şehir Asistanı oldu. İkincilik ödülünün sahibi BiPVision takımı sınav asistanı projesini sunarken üçüncü takım Tabiri Caizse ise astrolojiye yönelik fikriyle farklılaştı. Hypersoft 30 bin TL’lik büyük ödülü kazanırken, ilk üçe giren ekipler toplamda 60 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.
Yarışmada beğenilen uygulamalar BiP’e entegre edilecek
Açıklamaya göre, Hackathon’a katılanlar, Turkcell’le buluşma fırsatı yakalarken, StartersHub desteğiyle şirketleşme süreçlerini de yakından test etti. Yarışma sürecinde BiP ekibi, StartersHub ekibi ve Ersin Pamuksüzer, Ali Servet Eyüboğlu, Ömer Erkmen gibi sektörün değerli isimlerinin mentor olarak destek verdiği Hackathon’da yapılan beyin fırtınası ile ortaya çıkan uygulamalar BiP platformuna entegre edilerek milyonlarca kullanıcıya sunulacak.