Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımladı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında "Milletimizin bağımsızlık mücadelesi ve vatan sevgisi sonucu ilan edilen Cumhuriyet, ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır" ifadelerini kullandı. Zeybekci mesajında şu ifadelere yer verdi. "Milletimizin bağımsızlık mücadelesi ve vatan sevgisi sonucu ilan edilen Cumhuriyet, ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. 93 yıl önce; en zor şartlara ve bütün imkansızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan Milletimiz, bağımsızlığından asla taviz vermeyerek, inanç ve kararlılıkla İstiklal Mücadelesini zaferle neticelendirmiştir.
Erkeği kadınıyla, yaşlısı genciyle büyük bir destan yazan milletimiz dünyaya örnek olmuştur. Bu Aziz Milletin tarihi hep mücadeleler ve zaferlerle doludur.  15 Temmuz 20016 tarihide milletimizin İstiklal ve İstikbal destanlarının en sonuncusudur. Milletimiz ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları, bağımsızlık ve istiklalimize vurulmak istenen zincirleri, istikrar ve ekonomimizi sekteye uğratma girişimini görmüş ve bu hainlere büyük bir ders vermiştir. Tankların, bombaların, silahların cumhurun gücü karşısında etkisiz kaldığını dosta düşmana bir kez daha göstermiştir.
Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde muasır medeniyet hedefimize doğru emin adımlarla ilerlediğimizi gururla ifade etmek isterim. Yeni Türkiye’nin gelişen demokrasisiyle, eğitim düzeyiyle, sanayisiyle, ekonomisiyle dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri haline geleceğine olan inancım tamdır. Bu vesileyle başta bize Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum".