Elazığ Belediyesi, İl Gençlik Merkezi ve Fırat Üniversitesi Öğrenci Platformu tarafından "Elazığ Tanıtım Gezileri" projesi kapsamında üniversitede öğrenim gören öğrencilere gezi düzenlendi.
Elazığ’ın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerine sahip yöre ve ilçelerini üniversite öğrencilerine tanıtmak amacıyla düzenlenen gezi programına Fırat Üniversitesi’nde öğrenim gören 400 öğrenci katıldı. Etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren İl Gençlik Merkezi Lideri Gamze Geçmez, Fırat Üniversitesi Öğrenci Platformu Sorumlusu Mehmet Temurçin ve Turgay Dil, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, Elazığ’ın tarihi ve kültürel yerlerini öğrencilere tanıtmayı, öğrencileri birbirleriyle kaynaştırmayı ve bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Elazığ’ın kültürüyle, tarihiyle, sanatıyla ve edebiyatıyla çok köklü bir şehir olduğunu belirten Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Karaaslan, "Fırat Üniversitesi yaklaşık 40 bin öğrenciye sahip köklü bir üniversitedir. İlimize öğrenim görmek için gelen öğrencilere şehrimizi tanıtmak, ilimizin ve ilçelerimizin güzelliklerini onlara göstermek adına Elazığ Belediyesi, Gençlik Merkezi ve Fırat Üniversitesi Öğrenci Platformu olarak bir dizi etkinlik gerçekleştiriyoruz. İnanıyorum ki bu öğrencilerin her biri gittikleri kentlerde Elazığ’ı anlatarak birer turizm elçisi görevi üstleneceklerdir” dedi.
İlk etabı Harput’a düzenlenen Elazığ tanıtım gezilerinin ikincisi ise Keban’a gerçekleştirildi. Hazarbaba Kayak Merkezi ve Sivrice Hazar Gölü gezileriyle devam edecek olan “Elazığ Tanıtım Gezileri” projesinden öğrencilerin bir hayli memnun kaldıkları gözlemlenirken, 8 araçlık konvoy ile öğretmenevi önünden hareket eden öğrenciler Elazığ’ın güzelliklerini keşfedecek olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.