Elazığ’da İnteraktif Tanıtım Projesi (Kent Rehberi) ve Harput Dijital Kent Arşivi hayata geçirildi.
Elazığ’da Fırat Kalkınma Ajansı’nın finansal desteği ile İl Kültürü Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan İnteraktif Tanıtım Projesi ve Harput Dijital Kent Arşivi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Hayata geçirilen İnteraktif Tanıtım Projesi ile Elazığ’a gelen vatandaşlar, ulaşımdan sağlığa, konaklamadan yöresel yemeklere kadar istedikleri her şeye ulaşabilecekler. 5 binin üzerinde belge bulunan Harput Dijital Kent Arşivi’nde ise Harput hakkında araştırma yapmak isteyen vatandaşlar, Harput Okuma Evi’ne giderek buradan istedikleri belgeye ulaşma imkanına sahip olacak.
Harput Kazı Evi’nde düzenlenen toplantıya, Vali Murat Zorluoğlu, Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, İl Milli Eğitim Müdür Ahmet Bağlıtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk ve diğer kurum müdürleri katıldı. Hayata geçirilen projelerin Elazığ’ın tanıtımında çok büyük bir rol oynayacağını belirten Vali Murat Zorluoğlu, İnteraktif Tanıtım Projesi’nin Elazığ’a dışarıdan gelen ve bilmeyen ziyaretçiler için adeta bir rehber şeklinde dizayn edildiğini söyledi.
Projenin bir kent rehberi olduğunu ifade eden Zorluoğlu, “Dışarıdan gelip Elazığ’ı hiç bilmeyen bir kişi ihtiyaç duymadan bu programla ile Elazığ’daki gezilebilecek mekanları, yerleri, yeme içme mekanlarını, konaklama tesislerini, sağlık kuruluşları, ulaşım olanaklarını ve kültürüyle alakalı bilgileri hiçbir kaynağa başvurmadan elde edebilecek. Eksikleri olabilir ama geliştirilebilir. Biz bunu yakın zamanda uygulamaya sokacağız. Vatandaşların kendi cep telefonlarına indirme olanağı olacak. Program sadece Türkçe değil İngilizce olarak da hazırlandı. Son kontrollerini yaptıktan sonra Türkçe- İngilizce versiyonu bütünüyle vatandaşlarımızın, Elazığ severlerin ve ziyaret etmek isteyenleri n hizmetine sunacağız” dedi.
Harput Dijital Kent Arşivi hakkında da bilgi veren Vali Zorluoğlu, “Elektronik ortamda bir arşiv oluşturuldu. Bu arşiv Elazığ ve daha çok Harput’a ait bir takım belgelerin ve eserlerin künyesini oluşturan bir elektronik arşivdir. Şuanda 5 binin üzerinde belge ve özetleri var. Bunun yanında belgelerin tarihleri, numaraları ve belgenin taranmış vaziyette orijinal hali var. Bu belgeler elektronik ortamda kopyası alınarak kullanmak isteyenlere burayı açmış oluyoruz. Araştırmacılar ve akademisyenler için çok önemli bir arşivdir” diye konuştu.
Program daha sonra Fırat Üniversitesi öğretim üyesi Aytuğ Boyacı ve Vakıflar Uzmanı Hilal Özdemir’in projeler hakkında sunum yapması ile sona erdi.