Elazığ’da kısa dönem askerlerin yemin etmesinin ardından aileleriyle buluşmalarında duygulu anlar yaşandı.
Elazığ İl Jandarma Komutanlığı’nda 45 günlük eğitimlerini tamamlayan 365. kısa dönem 92 asker için yemin töreni düzenlendi. Törene Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkan Vekili Yusuf Dumandağ, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Jandarma Komutanı Albay Özay Eryürek, askeri personel ve askerlerin aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda kısa dönem erler Türk Bayrağı ile silahların yanında yemin etti.
Törende 2005 yılında Arıcak’ta düzenlenen bombalı saldırıda şehit edilen Asayiş Komutanı Yarbay Ali Yılmaz’ın babası Mehmet Yılmaz’ın kaleme aldığı şiir de okundu. Daha sonra kısa dönem askerler adına Jandarma Er Ersoy Aksoy konuşma yaptı.
Cennet vatanın dört bir yanından gönüllerinde vatan, millet, namus ve bayrak aşkıyla asker ocağına geldiklerini belirten Jandarma Er Aksoy, “Bizler atalarımızdan emanet olan kutsal vatanımıza hizmet etmek, bölünmez bütünlüğümüzü korumak ve kollamak, uğurunda kanımızı, canımızı vermek için kınalı ellerimizle silah tuttuk” dedi.
Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Özay Eryürek, “Çok kıymetli anne ve babalar, büyük emek ve fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz ve gururla asker ocağına gönderdiğiniz, evlatlarınız jandarmanın bir mensubu olarak karşınızda dimdik durmaktadır. Bu görkemli tabloyu oluşturarak dosta güven, düşmana korku veren evlatlarınız yüce Türk Milleti’nin gurur kaynağıdır. Onların ulaştığı düzeye gözlerinizle tanık oldunuz” diye konuştu.
Türk bayrağı ve silah üzerine el koyarak gür sesleriyle içilen andın askerlik hayatı boyunca en zor koşullarda bile yol göstereceğini ifade eden Eryürek, askerlerin içtikleri andı biran bile unutmamalarını, kanunu, nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğe her zaman sadık kalacaklarından hiçbir şüphesinin olmadığını kaydetti.
Vali Murat Zorluoğlu, birliğe ilk katılan Adanalı asker Ali Şeker’e hediyesini verdikten sonra tören geçişi düzenlendi. Tören geçişinde aileler, cep telefonları ile çocuklarının o anlarını kaydetti.
Törenin bitmesinin ardından aileler, usta asker olan çocuklarının yanına giderek mutluluklarını paylaştı. Çocuklarına sarılan aileler gözyaşlarını tutamadı.