İş arayan değil işinin patronu engellilere fırsat verdiklerini belirten İŞ-KUR Elazığ İl Müdürü Abdullah Balcı, bu kapsamda şuana kadar 6 girişimci engelliye destek verdiklerini, yeni başvuruları beklediklerini söyledi.
Elazığ’da İŞ-KUR, girişimcilik belgesi olan engellilere iş yeri açma desteği veriyor. İŞ-KUR Elazığ İl Müdürü Abdullah Balcı, kurumun iş yeri açmak için desteklediği KOSGEB belgeli engelli maaşı olmayan engellilere sağlanan hibe yardımı kapsamanında, projesi komisyonca kabul edilen Esma Erdem’in dikiş, nakış atölyesini ziyaret etti. Kadın engelli girişimci Esma Erdem’in tüm engellilere örnek olmasını istediklerini ifade eden Balcı, "Bu tip destekleri önemsiyoruz. İş arayan değil işinin patronu engellilere fırsat vermeye çalışıyoruz" dedi.
Engelli çalıştırmayan işverenlerden toplanan ceza paralarının bulunduğu fon kaynaklarının bu tip projeler için kullanıldığını aktaran Balcı, "Şuanda girişimcilik belgesine sahip, engelli maaşı almayan ve en az 2 yıl fiilen iş yerini devam ettirecek kişilerin iş yeri kurma amaçlı hazırladıkları 6 proje kabul edildi. 6 proje ile ilgili sözleşme imzaladık. Yeni projeler için başvurular 9 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek" diye konuştu.