Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Gönül Elçileri hatıra ormanına fidan dikimi gerçekleştirildi.
Fidan dikim etkinliğine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Erzurum Orman İşletme Bölge Müdür Yardımcısı Rıfat Öztürk, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Erzincan Üniversitesi öğrencileri katıldı.
Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan yaptığı konuşmada;” Ormanlar çocuklarımıza bırakacağımız en büyük hazinemizdir. Gönül Elçileri Projesi "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir.” dedi.
Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise yaptığı konuşmada; “Gönül elçileri programı Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2013 yılında gönül elçilerinin tespiti ile başladı. İlimizde gönül elçileri programına gönüllü olarak katılan kişi sayısı yıl sonuna kadar 15 bin olacağını öğrendim. Çokta mutlu edici bir rakam bu. Bugün merkez ilçemizde ve 8 ilçemizde toplam 240 hektar 2 bin 400 dönüm alana gönül elçileri olarak 220 bin fidan dikilecek. Bunun Bugünde bin 500 fidanı toprakla buluşturacağız.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, öğrenciler ile birlikte ellerine aldıkları kazma küreklerle toprağı kazıp, fidanları toprak ile buluşturdular.