Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu Başkanlığında 2016 yılının son Kaymakamlar toplantısı yapıldı. Toplantı da, 2016 yılı değerlendirmesi yapılırken, 2017 yılında yapılacak kamu yatırımları da masaya yatırıldı.
Tarihi kongre binasında yapılan toplantı Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Büyükşehir Belediyesinden yetkiler ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Azizoğlu son Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar kararnamesi ile tayin olan kaymakamlarla kısa ama verimli bir çalışma fırsatı bulduklarını söyledi.
Doğu Anadolu’nun en büyük kenti olan Erzurum’da görev yapmanın büyük bir onur ve şeref olduğunu ifade eden Vali Azizoğlu, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:
“Erzurum’da görev yapmak büyük bir sorumluluktur. Arkadaşlarımızda sağ olsunlar bu sorumluluk bilincinde gecelerini gündüzlerine katarak hiç bıkmadan usanmadan çalışarak görevlerini layıkıyla yerine getirdiler. Ben sizlerin huzurunda tayini çıkan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamlarında da kendilerine ve ailelerine huzur, mutluluk diliyorum.” Diye konuştu.
Valisi Seyfettin Azizoğlu konuşmasının ardından Kaymakamlar toplantısında; Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi yolunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, Karla mücadelede alınacak tedbirler, Eğitim-Öğretim çalışmalarının görüşülmesi, Çevre kirliliğinin önlenmesi ile İl genelindeki emniyet ve asayiş konuları görüşüldü. Toplantıda son olarak 2016 yılında yapılanların değerlendirmesi yapılırken, 2017 yılında yapılacak kamu yatırımları da görüşüldü.
Toplantının ardından Vali Azizoğlu, tayini çıkan Kaymakamlara veda yemeği vererek yaptıkları hizmetler anısına da Erzurum logolu çini işlemeli tabak hediye etti.