Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen etkinlik ile kutlandı.
Muhtarlar Günü programı ilçe genelindeki Mahalle ve Köy Muhtarlarının katılımıyla Hükümet Konağı önünde gerçekleşti. Program Atatürk Anıtına Çelenklerin sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Muhtarlar Derneği İlçe Başkanı Mustafa Ateş günün anlamına uygun konuşma yaptı.
Ateş konuşmasında bu günü kendilerine değer vererek ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek onur duyduklarını dile getirdi.
Program dahilinde tüm muhtarlar İlçe Kaymakamı Hayrettin Çeçak’i ziyaret etti. Kaymakam Çiçek, muhtarları kabulü sonrası topluca Aşkale Belediye başkanlığını ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Vekili Selim Şen kendilerini ziyarete gelen muhtarlara teşekkür etti.
İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasında, seçilerek göreve gelen muhtarların demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yaptığını belirterek, “Muhtarlarımızın bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin Devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol üstlenirken, diğer yandan çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler” dedi.