Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ‘Engelliler Haftası’ münasebetiyle organize ettiği ‘Engelsiz Olmayın’ programı coşkulu geçti.
Erzurum’da Engelliler Haftası Münasebetiyle düzenlenen ‘Engelsiz Olmayın’ programı yoğun ilgi gördü. Erzurum Valiliği Öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarında desteği ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Bilim-Kültür Sanat ve Spor Ligi kapsamında düzenlenen ‘Engelsiz Olmayın’ programı Yakutiye Spor Salonu’nda yapıldı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, EYOF 2017 Koordinatörü Orhan Atasoy ile çok sayıda davetli ile spor severin katıldığı program coşku içinde geçti.
Yakutiye Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Engel Siz Olmayın’ programında konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Türkiye’nin 79 milyon nüfusu ile dimdik ayakta duran ve İslam Dünyasının umut kaynağı olan bir ülke olduğunu söyledi.
Türkiye’nin sağlıklı vatandaşlarının yanı sıra engelli vatandaşlar içinde son yıllarda büyük bir atılım yaparak spor yaptırdığına işaret eden Vali Azizoğlu, engelli vatandaşların kazandığı madalya ve kupaların anlamının daha da büyük olduğunu söyledi.
Vali Azizoğlu, “Yılın 12 ayı engelli sporcularımızın ve gençlerimizin kendi hünerlerini sergilemeleri için çalışmalar yapıyoruz. Bugün Erzurum’da yaptığımız ‘Engel Siz Olmayın’ projesi de örnek bir faaliyettir. Eğer bu bölgede hizmet, huzur ve barış istiyorsak, hepimiz Türkiye’nin menfaatleri için çalışmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir ülke olmasını istiyoruz çünkü bu İslam dünyası için çok önemli. İslam dünyasında yardıma muhtaç ve darda kalan insanların tek sığındıkları coğrafya Anadolu ve Türkiye’dir. Dünyanın hiçbir ülkesi Türkiye dışında Müslümanlara yardım ve destekte bulunmuyor” dedi.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, engelli vatandaşlara, engelli olmaları hissiyetini vermekten çok onlara başkalarına yardım eder konuma gelmeleri konusunda hep güven verdiklerini söyledi.
Güçlü Türkiye’nin spora ve gençliğe hizmet eden bir kurumu olarak 50’in civarındaki lisanslı sporcu sayısı ile ve 20 binin üzerinde gençlik merkezi üyeleri ile Türk Sporuna ve gençliğine hizmet eden bir kurum olduklarını ifade etti.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Eyüp Tavlaşoğlu da, belediye olarak rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında sağlık, kültür ve spor gibi sosyal faaliyetlerde bulunduklarını ve faaliyetleri desteklediklerini belirterek, “Engelliler haftasında bugün de burada çok güzel bir ambiyans ve ortam var, engelli vatandaşlarımızın coşkusuna ortak olmak için buradayız” dedi.
Konuşmaların ardından sağlıklı ve engelli sporcular birbirleri ile gösteri müsabakası yaparak, protokolden ve tribünlerden alkış aldı. Bilal Taşkesenligil adlı genç engelli vatandaşlar için şiir seslendirirken, Gençlik Merkezleri Bar Ekipleri de gösteri yaptı.
Etkinlikte Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencileri de işaret dili ile İstiklal Marşına eşlik ettiler.
Programın sonunda yurt içi ve uluslararası spor müsabakalarından Türkiye’ye madalya ve kupa kazandıran sporcular ödüllendirildi.