İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda gündem dışı söz alan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, EYOF sunumu yaparak, İl Koordinasyon Kurulu’na katılan bürokratları bilgilendirdi.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, İl Koordinasyon Kurulu’nda EYOF sunumu yaptı. Erzurum Vali Vekili Gürbüz Karakuş Başkanlığı’nda yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda gündem dışı söz alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, 11-18 Şubat 2017 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Gençlik Kış Oyunları Festivali (EYOF) için bir sunum gerçekleştirerek, İl Koordinasyon Kurulu üyelerini bilgilendirdi. Oldukça başarılı geçen GHSİM’nin EYOF sunumu Vali Vekili Gürbüz Karakuş ve İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan bürokratların beğenisini kazandı.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Şubat ayında gerçekleştirilecek olan EYOF öncesinde yapılan çalışmaları, katılan ülke ve sporcu sayıları ile tesisler hakkında bilgi verdi. Taşkesenligil, “Biz tüm birimlerimiz ve tesislerimizle EYOF 2017’ye hazırız. Bu süreçte şehrimizin yöneticileri, kurum ve kuruluşlar ile STK’larla hep iyi diyaloglar içindeyiz ve EYOF’un tüm komiteleri ile ili uyum içinde çlışıyoruz. Amacımız, aynen 2011 Üniversiade’da olduğu gibi EYOF 2017’de de Erzurum olarak bu sınavı başarı ile geçmez, bize destek olan ve EYOF’un başarılı bir şekilde yapılıp, sonlandırılması için gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Taşkesenligil, 2013 yılında çöken atlama kulelerinin rampalarının da 29 Ekimde yeniden hizmete gireceğini belirterek, “Müteahhit firma son sürat çalışıyor. Rampalar 29 Ekimde bitecek. Diğer ince işçiler ile bir iki hafta içinde tamamlanacak. Artık Erzurum ve tüm Türkiye’nin gurur duyacağı bir spor tesisi ortaya çıkacak” dedi.
36 ülkenin yarışacağı EYOF 2017 Kış Oyunları, alp disiplini, snowboard, biathlon, kalakla atlama, buz hokeyi, artistik buz pateni, curling, sürat pateni (short trcak) ve Kayaklı koşu branşlarında yapılacak.