Erzurum MHP Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum’da yaptığı faaliyetlerle ve verdiği hizmetlerle göz dolduran Çat Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Çat Belediyesi Başkanı Arif Hikmet Kılıç ile Milletvekili Aydın ilçenin sorunları ve sorunların çözümleri ile alakalı fikir alışverişinde bulundular.
Milletvekili Aydın, Çat Belediyesi’nde bir Yüksekokul bulunması gerektiğini ve bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde gündeme getireceğini belirtirken, Kılıç ise İlçeye kurulacak olan Yüksekokul için belediye binasını bile hibe etmeye hazır hazır olduğunu kaydetti.
Erzurum MHP Milletvekili Kamil Aydın, MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, MHP Çat İlçe Başkanı Yılmaz Polat, MHP İlçe Encümeni Adnan Taş ve parti yönetimi, Erzurum Ülkü Ocakları ikinci Başkanı Yusuf Koç ve İlçe Ocak Başkanları Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç’ı ziyaret ettiler. Aydın ile Kılıç arasında samimi bir sohbet gerçekleşirken, Aydın, gerçekten ilçenin çehresinin değiştiğini ifade etti. İlçeye yapılan yatırımların çok yerinde olduğunu belirten Aydın, “İlçenin tek bir eksiği var, o da Yüksekokul. Bunu ben TBMM’de gündeme getireceğim.” dedi.
Ziyaretlerinden ötürü Milletvekili Aydın’a teşekkür eden Kılıç, “Erzurum’da yaklaşık 12 ilçede yüksekokul var, neden bizim ilçemizde de olmasın. Bu konu da gereken neyse yapmaya hazırım. Ben bu belediye binasını yeni yaptırdım. Bu ilçeye yüksekokul gelmesi halinde, sizin huzurunuzda da söz veriyorum, bu ihtişamlı binayı yüksekokula hibe edeceğim. Gerekirse bir çadır kurar Belediyenin hizmetlerini orda yürütürüm. Yeter ki ilçemizde bir yüksekokul olsun. Bizim buradaki amacımızda seçimi kazanmadan önce bir sözümüz vardı… İşimiz Çat gücümüz Çat… “ şeklinde konuştu.
Daha sonra Belediyenin Kadın Dinlenme Evini ziyaret eden Milletvekili Kamil Aydın misafir olan bayanlarla sohbet etti.
Çat Sarıkaşık mahallesinde ikamet eden Gülistan Kazan’la bir süre sohbet eden Aydın, yapılan hizmetleri yerinde inceledi. Aydın ile sohbet eden Gülistan Kazan adlı vatandaş ise, “Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sıcacık bir Kadın Dinlenme Evi’ni bizlere yaptı. Bizler köyden ilçeye geldiğimizde, akşam arabamız gidene kadar burada dinleniyoruz.” diye konuştu.