Anaokulu öğretmeni olan Nihan Kılıç’ın yıllardır hayata geçirmeyi planladığı ‘Mutlu Adımlar’ projesi gerçek oldu.
Anaokulu öğretmenliği eğitimine başladığı lise yıllarından itibaren el yapımı sanatlarına büyük ilgi duyan Nihan Kılıç’ın bu özelliği şimdilerde ‘Mutlu Adımlar’ projesine ilham kaynağı oldu. İlk olarak kurabiye ve oyun hamurundan yapmaya başladığı objelerin çevresindeki insanlar ve öğrencileri tarafından büyük ilgi görmesi üzerine Nihan Kılıç, yaptığı ürünlerin daha kalıcı olması için uzun araştırmaların ardından soğuk seramiği keşfetti. Soğuk seramikten çok çeşitli objeler yapılabildiğini, bu objelerin kullanım alanının genişliğini fark eden Nihan Kılıç, soğuk seramik ve seramik hamuru eğitimlerini tamamladıktan sonra, en büyük hayali olan ‘Mutlu Adımlar’ projesini çocuklar için kurduğu atölyeyle hayata geçirdi. Şimdi ise en sevdiği şeyi ve çocukluk hayalini çocuklarla bir proje de birleştiren Nihan Kılıç, davet aldığı anaokullarında ve eğitim kurumlarında çocuklarının gelişimi için gönüllü olarak ders veriyor.
Önceleri kendi yakın çevresinde ki anaokullarını ziyaret eden Nihan Kılıç hem çevresinin desteği hem de çocuklardan aldığı ilhamla, farklı şehirlerde ve yurt dışında gönüllü olarak eğitimler veriyor. ‘Mutlu Adımlar’ın projesiyle çocukların kabiliyetlerini keşfettiği bir dünyanın kapılarını aralayan Nihan Kılıç, yakın zamanda anne olmaya hazırlansa da en büyük destekçisi olan eşiyle birlikte hayallerinin peşinden koşmaya devam ediyor.
Yıllardır hayalini kurduğu ‘Mutlu Adımlar’ projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayan Nihan Kılıç ‘’Yaptıkça mutlu oldum, paylaştıkça yapamaya devam ediyorum. Bu süreci çocuklarla tamamlıyor olmak onların heyecanını ve kendi yeteneklerini gördüklerinde yaşadıkları mutluluk beni daha da çok mutlu ediyor. Eğitimler çocuk gelişiminde de önemli bir rol oynuyor. Gönüllü olarak çocuklarla bir araya gelmek ve böyle bir hikayenin içerisinde yer almak ve hayallerimi yaşadığımı izlemek beni daha da cesaretlendiriyor. Hayallerinizin peşini asla bırakmayın’’ dedi.