Saç pigmentasyonuyla saç ekimi yapılmadığını belirten Saç Simülasyonu Uzmanı ve Eğitmeni Serkan Bozkurt, saç pigmentasyonu ile 1 saat içinde yeni saçlara kavuşmanın mümkün olduğunu söyledi.
Saç Simülasyonu Uzmanı ve Eğitmeni Serkan Bozkurt, "Dünyada genel olarak adı Scalp Micropigmentation dur.Bu isimler Türkiye de farklı kullanıcılar tarafından verilen isimlerdir.İşlem aynı işlemdir ve sadece farklı isimlerde anılmaktadır.Kullanılan boya ve işlem arasında temel farklılıklar göstermektedirler.
Saç Simülasyonu nedir? Özel olarak tasarlanmış cihazlar ile özel olarak geliştirilmiş boyaların saç bölgesine minik efektler şeklinde uygulanması işlemidir.Türkiye’de saç dövmesi,saç mikropigmentasyonu,saç simülasyonu gibi isimlerle anılmaktadır" dedi.
Saç ekimiyle farkı nedir?
Saç pigmentasyonunda saç ekilmediğini belirten Bozkurt, "Sadece bölgeye minik saç efektleri veriliyor.Saç ekiminde işlem sonrası 1 yıl gibi bir süre beklemek gerekirken saç pigmentasyonunda 1 saat gibi kısa bir sürede yeni bir görünüme kavuşmak mümkün. Saç simülasyonunda kullanılan iki tip boya var.Birincisi bitkisel içerikli boyalar.Bunların kullanım ömrü 3-5 yıl arası.İkincisi ise kimyasal içerikli boyalar.Bunların ise ömrü 5-10 yıl arasındadır" diye konuştu.
Boyaların herhangi bir zararı var mı ?
Kullanılan tüm boyaların Türkiye’ de S.B işlemleri yapılmış N.S.I Laboratuvarları onaylı olduğunu kaydeden Bozkurt, "Ayrıca uluslararası dermatolojik testleri yapılmış boyalardır.Hiçbir şekilde zararı yoktur.Fakat buna rağmen işlem öncesi alerji testi kişiye yapılır. Saç pigmentasyon işlemi öncesinde kişinin çalışma yapılacak bölgesi anestesik kremler ile lokal olarak uyuşturulur.Böylece çalışma esnasında çok ciddi bir acı hissi oluşmaz" şeklinde konuştu.